Aisha

Teater de vill

Aisha är 11 år och bor i en förort någonstans i Sverige. Hennes storebror har gått med i ett gäng och är ute hela kvällarna. En natt händer det som Aisha varit så rädd för – storebror kommer inte hem och ingen vet vart han tagit vägen.
Share on email
Rekommendera detta
Share on print
Skriv ut

Polisen kopplas in, men inte heller de har någon aning om vart han tagit vägen. Mamma sjunker djupare i sina tårar och pappa stirrar ut genom fönstret. För Aisha faller allt. Oron och ovissheten känner inga gränser, rädslan gör det svårt att andas. Var är han? Vad är det som har hänt?  Varför gör ingen något?! Föräldrarna sitter apatiskt och gråter. Polisen säger att de ska vänta. Från skolan är det tyst. I takt med att desperationen växer fattar Aisha ett ödesdigert beslut. Om ingen annan har kraft att försöka hitta brodern och ta reda på vad som hänt får hon göra det själv. Det blir början på en resa som tar Aisha rakt in i en verklighet som krampaktigt håller ett grepp om hennes bror…

Aisha är en pjäs om hopp, syskonskap och utsatthet. Den utspelar sig i en verklighet som många barn och ungdomar lever i idag. I ett samhälle som blivit allt mer segregerat. Där det, i takt med att klassklyftorna ökar, kan vara svårt att finna hopp och framtidstro. Aisha, som befinner sig i brytningstiden (mellanstadiet), tvingas snabbt att bli vuxen. Hon drivs av lojalitet och syskonkärlek och är beredd att offra allt.

Aisha är skriven av Emma Broström, en av Sveriges främsta dramatiker, som har en mängd hyllade och prisbelönta pjäser på sin meritlista. Hon tilldelades Svenska Ibsensällskapets dramatikerpris 2019.

Bokning & kontakt:

Malin Tell
070 777 34 48 malin@teaterdevill.com

Pris:

10 000 kr. Spelar vi fler än en föreställning i samma lokal kostar föreställning två och framåt 9500 kr.

Resekostnader: 70 kr per mil. Logi och traktamente (360kr/person och dygn) för två personer.

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

10-13 år

Antal:

100 exkl lärare

Tidsåtgång:

50 min

Yta/lokal:

Spelyta: 6×6 m Takhöjd: ca 3 m Tillgång till starkström 

Bygg/Rivtid:

3 tim / 1 tim

Bygg- och Bärhjälp: 1 person

Mörkläggning:

Nej