Balladen om Våtsvinet McGurk

Arin Teaterproduktion

Balladen om Våtsvinet McGurk är en finstämd och lekfull historia om modet att vara sig själv, behålla sina drömmar och våga säga förlåt - oavsett ålder.

”Varför gör han inget? Står bara där!”
Påsklovet är slut. Fotbollskillen Martin kommer till en ny skola. Han försöker hitta vänner men den enda som välkomnar honom är den lite udda Simon. Martin vill inte sitta bredvid Simon men det finns ingen annan stol. På lunchen när Martin blir trakasserad av det häftiga gänget kliver Simon emellan och efter det är de vänner. Sida vid sida i klassrummet jobbar de flitigt och på fritiden bygger de en hemlig koja ute i skogen. Sommarlovet börjar och vänskapsbandet mellan pojkarna växer sig starkare. De klättrar i träden, rusar upp för kullarna och leker på kyrkogården, Simon och Martin drömmer om att bli berömda serieskapare och se hela världen. De blir oskiljaktiga. Fram till den dagen Simon får skulden för något Martin gjort och allt förändras. Trettio år senare ska de mötas igen.

Efter den hyllade uppsättningen av Jan Guillous Ondskan kommer en ny föreställning av Arin Teaterproduktion i samarbete med TEATERi. Balladen om Våtsvinet McGurk är en skotsk pjäs som vänder sig till alla från 9 år, barn som vuxna.

Bilder: Peter Lloyd

Film / Trailer:

Arrangör:

Arin Teaterproduktion

Bokning & kontakt:

Jesper Arin
0737080496
producent@arin.se

Tillgänglig period:

Tillsvidare

Pris:

1:a föreställningen 10 500kr .
2:A föreställnigen (samma dag och plats) 6 500kr.
Ersättning för resa, boende och traktamente tillkommer. 

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

10-15 år

Antal:

90

Tidsåtgång:

ca 50 min

Yta/lokal:

5 x 5 meter. Fri takhöjd. 3 meter.

Bygg/Rivtid:

2h / 1h

Teknik:

2 x 10A

Mörkläggning:

Ja