Brass Deluxe – Balkanexpressen

Brass Deluxe

"Från Sofias förort ekar en gammal sång från bröllop som för längesedan tystnat. Bakom tjocka gardiner sitter en gammal gumma och spelar på sin saxofon och minns gamla tider, hennes enda publik, den gamla katten, börjar röra sig sig till den medryckande musiken. Plötsligt exploderar konsertlokalen i fest! Se lärare gifta sig och dansa och sjung med dina kompisar i denna 35 minuter långa musikaliska resa genom Östeuropa där ingen lämnas oberörd!"

Hej!

Vi är gör en föreställning med blåsmusik för barn, egenskrivet och traditionell från Balkan. Medlemmarna i Brass Deluxe är frilansmusiker och spelar bla med Timbuktu & Damn! och balkanbandet Östblocket. Föreställningen passar barn i åldrarna 6-14 år. Vi spelar konserten i Norge mest och är en del av det officiella utbudet i den kulturelle skolesekken där men vill gärna komma igång mer i Sverige

Mathias Gunnarson: Trumpet

Sven Andersson: Sax

Petter Lindgård: Tenortuba

 

Några röster om föreställningen:

”Konsert med Brass Deluxe för åk 6, 24 maj 2019.

Musikerna i Brass Delux tog våra sjätte-klassare med storm, på ett självklart och ödmjukt sätt fick gruppen eleverna med på noterna från början och applåderna kom spontant när låtarna var slut. Gruppen framför en god blandning av gestaltad berättelse, tempovariationer i låtarna och pedagogiska inlägg om Balkan och instrumenten som används. Klezmermusiken som Brass De Lux spelar är kraftfull och oemotståndlig för de allra flesta och jag kan rekommendera denna konsert för allt från F-klass till åk 6.

Eva Ersbacken, kulturkonsulent, Hedemora kommun.”

”På torsdag 19.9.2019 hadde Rud skole besøk av Brass de luxe. De hadde en flott konsert som fenget store og små. Temaet, innholdet og gjennomføringen av konserten går rett inn i fagfornyingen i skolen mht faglig fokus, -på etnisk musikk og minoriteter og aktiv deltakelse og tilhørighet for alle elevene med dans og f eks holding av hender.

Jeg vil med dette anbefale Brass de luxe og jeg håper at flere fylker enn Akershus får oppleve denne svært så aktuelle konserten.

Med vennlig hilsen

Mari-Anne Nybø

Ressurslærer og kulturkontakt på Rud skole

Rælingen kommune”FullSizeRender

Brass Deluxe
Interaktivitet, Kulturarv, Musik
7-10 år 11-14 år
Klassrum Gymnastiksal Utomhus

Film / Trailer:

Arrangör:

Brass Deluxe

Bokning & kontakt:

Sven Andersson 0707530118 sven.sax@gmail.com

Tillgänglig period:

Året runt

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

Barn/ungdomar

Antal:

Max150

Tidsåtgång:

35-40 min

Yta/lokal:

Gympasal vi står på golvet

Bygg/Rivtid:

5 min

Teknik:

Ingen teknik, föreställningen är akustisk

Mörkläggning:

Ja

Workshop:

Vi har färdig workshop med konsert för brassband som kan anpassas, hör av er om intresse finns!