Fångad i ett nätverk

Teater Unga Roma

Det handlar om Moa som lagt ut gulliga bilder på sig själv på nätet vilket leder till att hon trasslas in så pass att den virtuella världen blir mer hotfull än den reella verkligheten. Och det handlar om Benjamin som mest lägger ut bilder för skojs skull ...
Share on email
Rekommendera detta
Share on print
Skriv ut

Fångad i ett nätverk är en klassrumsföreställning om ungas utsatthet på nätet som vill bygga trygghet och förtroende mellan skådespelare och publik. Den belyser unga flickors, men även pojkars, utsatthet i att ständigt synas och passa in i mediala bilder och vad det gör med deras självbild, integritet och välbefinnande. Pjäsen är baserad på aktuell forskning och Caroline Engvalls reportagebok Virtuell våldtäkt.
Föreställningen är 35 min, efter en kort paus följer en workshop på 45 min som är inkluderat i priset. Totalt 90 min. Max publik på föreställningen 60 pers. Max antal i workshopen är 30 pers. Vi kan ha två eftersamtalsgrupper parallellt då skådespelarna tar en grupp var. Lärarhandledning finns på ungaroma.com.

Bokning & kontakt:

Anna Holmlin Nilsson, producent
anna@ungaroma.com
070-7526445

Tillgänglig period:

23 september 2021 – 16 december 2022

Pris:

1 föreställning
8 000 kr Exklusive moms 0%

2:a föreställningen samma dag och plats
6 500 kr Exklusive moms 0%

Tillkommer:
Ersättning för resa, boende och traktamente

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

12-19 år

Antal:

60 inkl lärare (Föreställningen)

30 inkl lärare (Workshopen)

Tidsåtgång:

90 min

Yta/lokal:

4×4 meter exkl publikplatser. Fri takhöjd 2,5 m. Vi spelar i klassrum och behöver tillgång till takhängd projektor och whiteboard/duk för visning av powerpoint, samt 4 stolar och ett bord (minst 140×70). För workshopen behövs stolar till alla elever och om det är två grupper behövs två separata rum.

Bygg/Rivtid:

1h/0,5h Ingen bärhjälp behövs

Mörkläggning:

Ja