FIN I KANTEN

EXPRESSTEATERN

Fin i kanten Att med någon bli bekant, komma på kant, ta en lur, finna sin tur, skapa en mur, bli sur …och hitta sin variant! Med humor i blicken söker två fina figurer svar: Hur ska man vara egentligen? Vilken hatt är finast?

Denna mimföreställning handlar om två kvinnor (Hetty och Betty), och deras försök att vara ”fina”. Deras relation utvecklas från tävlan och avundsjuka till, så småningom, samförstånd. Trots att de är väldigt olika varandra, kan de till slut mötas. Däremellan händer allt från kuddkrig till naturkatastrof. Karaktärerna balanserar genom olika samhällsfrågor: vad är ditt och vad är mitt? Vem har rätt till vad? Vad är det som är fint egentligen?

Fysisk komik, starka känslor, och en öm undran över vad som är värdefullt präglar Expressteaterns föreställning, ”Fin i kanten”.

Vidisha Mallik och Victoria Dedekam medverkar i denna lekfulla, mimföreställning, med musik av Hugh Chandler samt regi av Ed Damron.

Av: Mallik/Damron

Scenografi/kostym: Karin Lindahl Oscarsson

Illustration: Anna Sjölin

Producent: Kajsa Littgren

Urpremiär: 2021-09-18

Expressteatern-Fin-i-kanten-1webExpressteatern-Fin-i-kanten-6webExpressteatern-Fin-i-kanten-3web

EXPRESSTEATERN
Teater
7-10 år
Aula Liten scen Stor scen

Film / Trailer:

Arrangör:

EXPRESSTEATERN

Bokning & kontakt:

KONTAKT: Kajsa Littgren/ producent kontor@expressteatern.nu 040-12 41 11

Tillgänglig period:

vt-23, ht-23, vt-24

Pris:

Pris: 9 000kr (2:a föreställningen samma dag och lokal 8 500kr)

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

Ålder: 6- 9 år (F-klass – åk 3)

Antal:

Maxpublik: 50 pers

Tidsåtgång:

ca 40 min

Yta/lokal:

Spelyta: Bredd 5 m, djup 4,5 m, takhöjd 2,75 m

Bygg/Rivtid:

Byggtid/rivtid: 3,5 tim / 2 tim

Teknik:

El: 16 amp

Mörkläggning:

Ja

Workshop:

FIN I KANTEN- Kroppsspråk och komik Upplägg: Teaterföreställning & mim-workshop Koppling till LGR & skolämnen: Samhällskunskap/ Idrott & Hälsa/ Musik Mål: Vi undersöker hur känslor påverkar kroppen och rytm. Vi provar att genom mim spela fram en handling. Målgrupp: F-klass – åk 3 Pass 1: Teaterföreställning, besök på Expressteatern eller gästspel på er skola/i er kommun (ca 40 min) Eleverna ser föreställningen FIN I KANTEN Pass 2: Workshop FIN I KANTEN – Kroppsspråk och komik på er skola (ca 30 min) I denna workshop lär barnen sig att använda kroppen för att spela fram enkla, komiska situationer. Vi undersöker hur känslor påverkar kroppen och rytmen. Workshopen börjar med en kort uppvärmning samt en introduktion till mimkonst. Därefter arbetar vi med korta, fysiska improvisationer.