Flickor som försvinner

Riksteatern

En mörk rysare full av mystik och beats.

I den lilla bortglömda orten Vanstorp lever den femtonåriga Isa instängd med sin överbeskyddande mamma. De saknar helt socialt liv. Tills Ami en dag dyker upp. Hon är ny i klassen och drar Isa ut i staden, in i märkliga lekar. Det Ami säger blir snart lag för Isa. Och det Ami mest av allt vill, är att ta sig ner i mörkret på nattklubben Grottan. Ryktet säger att under klubben, i ett gammalt skyddsrum, finns en svartklubb. Dit släpps du bara in om du har rätt lösenord.
Det sägs också, att vissa aldrig kommer ut igen.

”Flickor som försvinner” är en rysare med mycket musik och mystik. Scenografen och kostymören Anna Dolata, som senast skapade fantasysuccén Slottet Valentins mysterier ihop med regissör Malin Axelsson på Backa teater, bygger upp en tät och mystisk värld av vildvuxna trädgårdar och fabrikslandskap. Den dunkla klubbens blinkande discoljus skapas av Unga Dramatens Jesper Larsson. Musiken och sångerna som sjungs nere i nattklubben Grottan
komponeras av Jukka Rintamäki som bl.a. gjort musik till tv-spel och film. På scen ser vi Rebecca Riggo, Sepideh Khodarahmi, Andreas Ferrada-Noli och den guldbaggebelönade Bianca Cruzeiro.

I samarbete med Unga Dramaten.

Riksteatern
Teater
15-19 år
Stor scen

Film / Trailer:

Arrangör:

Riksteatern

Bokning & kontakt:

forsaljning@riksteatern.se / anna.nerman.sylla@riksteatern.se

Tillgänglig period:

Hösten 2023

Pris:

14000kr ex moms

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

Årskurs 7-9 och gymnasiet

Antal:

200 inkl pedagoger

Tidsåtgång:

90 minuter

Yta/lokal:

Scen-salong på befintlig teater, 10 x 6m, 4m takhöjd

Bygg/Rivtid:

5h / 1,5h

Teknik:

1 x 63 A + 1 x 16 A och lingångskrav

Mörkläggning:

Ja