Instructions for a Teenage Armageddon

Riksteatern

En drabbande, brutal, berörande och hejdlöst rolig monolog om en omtumlande tonårstid.

Eileen är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Katastrofen skickar iväg Eileen in i en virvel av händelser och en tonårstid full av tuffa, nästan osannolikt brutala händelser. Hur tar vi oss genom det kaos som tonåren kan vara? Hur är det ens möjligt, hur orkar vi?

Välkommen till en stormig, berörande och vansinnigt rolig berättelse om en tjej som trots allt lyckades överleva sina tonår.

Den hyllade monologen Instructions for a Teenage Armageddon spelades i flera säsonger för utsålda hus i London, och har sedan dess blivit bok och ska snart också bli film. Riksteatern barn och unga har nu äran att exklusivt presentera Skandinavienpremiären av denna rosade text, av den unga brittiska dramatikern Rosie Day. Josefin Ankarberg regisserar, senast hyllad för En svältkonstnär på Moment teater.

Med ett ståuppigt, drastiskt publiktilltal och stark storytelling får vi följa Eileen från tretton till sjutton års ålder, genom den omtumlande metamorfos som tonårstiden är. Genom Eileens ögon och svarta humor möter vi föräldrarna, det yngre syskonet, kompisar, möjliga kärleksobjekt och även scouterna, som Eileen ägnar sin fritid åt.
2020 spelades pjäsen med Rosie själv i rollen som Eileen på Old Red Lion Theatre i London, och förlängdes därefter med fler spelperioder. Den fick lysande recensioner och spelades för utsålda hus.

Dramatiker Rosie Day, Översättare Anna Kölén, Regi Josefin Ankarberg, Scenografi & kostym Åsa Berglund Cowburn

Riksteatern
Teater
15-19 år
Stor scen

Film / Trailer:

Arrangör:

Riksteatern

Bokning & kontakt:

Anna Nerman Sylla
anna.nerman.sylla@riksteatern.se
070-637 59 23

Tillgänglig period:

Våren 2024

Pris:

13 500kr ex moms för skolarrangörer och Riksteaterföreningar. Gage övriga 17 000 kr ex moms

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

Årskurs 7-9 och gymnasiet

Antal:

250 inkl pedagoger

Tidsåtgång:

75minuter utan paus

Yta/lokal:

Spelyta 10 x 6 m, takhöjd 4,5m. Scen-salong på befintlig teater. Mixplats i salong, 4 x 2 m. Salonger med kapacitet över 250 spärras av så att publiken sitter närmast scenen.

Bygg/Rivtid:

5 tim / 1,30 tim

Teknik:

Elkrav 1 x 63A + 1 x32 A , trefas. Lingångskrav och brandlarm behöver vara möjligt att stänga av tillfälligt pga rök i föreställningen.

Mörkläggning:

Ja