Grafitti Maawsarts

Maawsarts

Unga Spira

En show och ett spektakel. En battle i peruk. Häng med hem till the Mozarts!
Share on email
Rekommendera detta
Share on print
Skriv ut

Vi vill ha rörelse i stolarna, skärpta sinnen mellan raderna. Det här är ingen övning, det är verklighet. Så du vet. Vi ska berätta om ett par där båda ägde allt men bara en var het. Amadeus Mozart – har du hört hans namn? Vet du vem han höll uti i sin famn? Jo: Constanze Mozart, född Weber. Som gav den geniale tonsättaren feber, satte hans hjärta i brand och 1782 gav den mannen sin hand. Men vad spelade hon för roll?

Amadeus rykte håller än, fast det var 250 år sen, han skapade sin musik. Hur blev han så framgångsrik? I alla tider har det hjälpt att vara två, att ha någon att luta huvudet på. Du kan googla det, eller bara se: Vem vore Obama utan Michelle? Victoria utan han, pappan till Estelle?

Så vår Constanze – vilken skillnad gjorde hon? Själv skillad men tvingad – att stanna hemma. Föda sex av Amadeus barn, varav fyra mötte en för tidig död. Och hennes eftermäle? ”Ett fantastiskt stöd”. Men vem hade hon kunnat bli?

Hur är det att vara ihop med någon så känd? Vem var egentligen konstnären? Kom igen! Vi undersöker saken. Lyssnar på den classy, sassy kvinnan bakom maken. Hon som skilde sig till slut men fortsatte att kallas Mozarts ”fru”. Aldrig ”du”. Nog snackat.

Droppa beatet nu!

Bokning & kontakt:

Anna Espinosa Gärskog &
Linda Svahn
skola@smot.se

Tillgänglig period:

14-20 mars 2022

Pris:

Pris i Spira 90 kr/pers inkl moms och serviceavgift.

Turnérande:

Nej

Målgrupp:

Högstadiet, åk 6-9

Antal:

Det lokalen rymmer

Tidsåtgång:

45 min

Yta/lokal:

Konsertsalen, Kulturhuset Spira, Jönköping