Miras magiska anteckningsbok

Teater Tabberas

Mira är nio år och älskar rymden. En dag får hon en magisk anteckningsbok…

Mira går i trean och älskar rymden. Hon hänger mest med sin bästis, Valentina, som älskar hästar. De bekymrar sig över tjejgänget som är lite jobbiga, Dejan som Valentina är kär i och hur Mira ska bli kompis med Sixten som är så bra på matte (vilket är jätteviktigt om man ska bli astronaut, vilket Mira vill bli). Men när Mira firar Pesach får hon en magisk anteckningsbok av sin farfar och den kan svara på vilka frågor som helst! Plötsligt är det inte bara Miras egna problem hon behöver bekymra sig över – hela skolan vill ha hjälp. Men är det så bra att få svar på alla sina frågor?

Föreställningen är baserad på Storytel Originals bok ”Miras magiska anteckningsbok” av Johanna Schreiber med en omarbetning av manus av Sandra Skavén.

Med stöd av: Region Jönköpings län, Jönköpings kommun, kultur och fritidsförvaltningen samt Norheds stiftelse.Foto-2-Miras-magiska-anteckningsbok-Teater-TabberasFoto-3-Miras-magiska-anteckningsbok-Teater-Tabberas

 

Teater Tabberas
Teater
7-10 år
Klassrum Aula Gymnastiksal Liten scen Stor scen Konsertsal På förbestämd plats

Film / Trailer:

Arrangör:

Teater Tabberas

Bokning & kontakt:

Teater Tabberas
Sandra Skavén
Producent
072-444 99 99
info@teatertabberas.se

Tillgänglig period:

vt 23, vt 24

Pris:

8000 kr En andra/tredje föreställning samma plats och dag: 5000 kr

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

7-10 år

Antal:

40 (sammanlagt med både barn och vuxna)

Tidsåtgång:

40 min

Yta/lokal:

Spelyta: Minst 5×3 m

Bygg/Rivtid:

60 min/45 min

Teknik:

Ljud: Egna ljudkällor, 220V. Ljus: Om ljus finns i lokalen önskas grundljus; bak-, sid- och front, annars vanlig takbelysning. Mörkläggning: Önskvärt inget direkt solljus i lokalen.

Mörkläggning:

Nej

Workshop:

Efter föreställningen av Miras magiska anteckningsbok finns möjlighet till en workshop tillsammans med skådespelarna, inspirerad av föreställningen. Första delen av workshopen är kopplad till matematik och rymden. Vi gör teaterövningar anpassade efter gruppen där barnen genom lek jobbar med och utforskar siffror, matte och rymden. Andra delen består av lek på temat att alla inte riktigt är som man tror. Vi gör övningar två och två samt i grupp på detta tema. Slutligen får barnen en liten hälsning från Johanna Schreiber, författaren, om hur hon gör när hon skriver. De får i uppgift att skriva en berättelse som rör sig om antingen hemligheter eller vad karaktären skulle vilja fråga om den fick veta allt.