Peter och Vargen

Smålands Musik & Teater

Filmvisning med live-musik!

Upplev Peter och Vargen som ett symfoniskt filmäventyr när Sergej Prokofjevs klassiska musiksaga kommer till liv. Suzie Templetons Oscars-belönade och nervkittlande kortfilm ackompanjeras live av Jönköpings Sinfonietta och en sagoberättare.

Peter är en ensam pojke som bor med sin farfar nära en skog. Han har svårt att få vänner och lär istället känna en anka, en kråka och en katt. Peter får inte vara i skogen där den farliga vargen finns. En dag kan pojken inte längre tygla sin nyfikenhet och han ger sig ut med vännerna på ett äventyr långt in i skogen. Där möter de vargen och Peter måste använda allt sitt mod för att lyckas överlista honom. Filmen kan upplevas som obehaglig, men har ett lyckligt och kanske lite oväntat slut.

Samtidigt som den tecknade filmen visas spelar Jönköpings Sinfonietta kompositören Prokofjevs dramatiska musik live. Varje karaktär i den ryska folksagan gestaltas musikaliskt av ett instrument och får ett eget ledmotiv. Innan allting börjar introducerar sagoberättaren publiken för de olika rollerna och deras instrument.

Den känslostarka musiken tillsammans med filmen kan vara lite läskig.

I varje föreställning ingår en workshop med sagoberättaren om rädslor och hur man kan hjälpa varandra att övervinna dem.

Textförfattare och kompositör: Sergej Prokofjev 
Animerad film: BreakThrufilms 
Regi: Camilla Ekelöf 

Medverkande: Jönköpings Sinfonietta och 1 berättare

Barnkulturpeng för årskurs 1.

 

Smålands Musik & Teater
Film, Musik
7-10 år
På förbestämd plats
Arrangör:

Smålands Musik & Teater

Bokning & kontakt:

Anna Espinosa Gärskog & Linda Svahn skola@smot.se 010-242 80 80

Tillgänglig period:

20 – 29 feb 2024

Pris:

90 kr, inkl. moms och serviceavgift

Turnérande:

Nej

Målgrupp:

åk F-3

Antal:

400

Tidsåtgång:

40 min

Yta/lokal:

Konsertsalen, Kulturhuset Spira

Mörkläggning:

Ja

Workshop:

Inkluderas i föreställningen.