Peter och vargen

Smålands Musik & Teater

Upplev Peter och Vargen som ett symfoniskt filmäventyr när Sergej Prokofjevs klassiska musiksaga kommer till liv. Suzie Templetons Oscars-belönade och nervkittlande kortfilm ackompanjeras live av Jönköpings Sinfonietta och en sagoberättare.

Peter är en ensam pojke som bor med sin farfar nära en skog. Han har svårt att få vänner och lär istället känna en anka, en kråka och en katt. Peter får inte vara i skogen där den farliga vargen finns. En dag kan pojken inte längre tygla sin nyfikenhet och han ger sig ut med vännerna på ett äventyr långt in i skogen. Där möter de vargen och Peter måste använda allt sitt mod för att lyckas överlista honom. Filmen kan upplevas som obehaglig, men har ett lyckligt och kanske lite oväntat slut.

Samtidigt som den tecknade filmen visas spelar Jönköpings Sinfonietta kompositören Prokofjevs dramatiska musik live. Varje karaktär i den ryska folksagan gestaltas musikaliskt av ett instrument och får ett eget ledmotiv. Innan allting börjar introducerar sagoberättaren publiken för de olika rollerna och deras instrument.

Textförfattare och kompositör Sergej Prokofjev
Animerad film BreakThrufilms
Regi Camilla Ekelöf
Medverkande En berättare, dirigent och musiker ur Jönköpings Sinfonietta

Arrangör:

Smålands Musik & Teater

Pris:Gratis för barn i årskurs 1 genom Barnkulturpengen (BKP) SKOLPRIS I SPIRA 90 kr/elev inkl. moms och 20 kr serviceavgift
Målgrupp:

6-9 år

Antal: