Polarörnen

TEATERi

Polarörnen är en äventyrshistoria om vänskap och modet att våga tänka annorlunda. Det är en visuell och fantasieggande föreställning som drar in åskådaren i en magisk värld.

Foto: Annika Giannini

Stina är 8 år. Hon har inga kompisar. Åtminstone verkar det inte så för andra. Hennes bästisar är nämligen en pingvin i plast och en tomte i plysch. En kväll när de leker på vinden hittar Stina sin mormors gamla journal från 30-talet. I den skrev mormor ner allt om Ingenjör Andrées tragiska luftfärd och även om sina egna planer på att flyga till Nordpolen. Det finns till och med en tummad karta med en flygrutt.

Stina bestämmer sig för att följa i Andrées flygspår och ta vid dit mormor inte vågade gå. Utrustad med en tvättkorg, lakan och fantasi ger sig Stina, Plyschtomten och Pingvinen av mot Nordpolen. Den raka resan norrut blir en äventyrsfärd till världens alla hörn, förbi Jesusstatyn, Påskön och den vietnamesiska djungel innan de kraschar på den sibiriska stäppen. Deras mod, list och kamratskap sätts på prov för att nå fram till målet och tillbaka innan höstterminen börjar.

Film / Trailer:

Arrangör:

TEATERi

Bokning & kontakt:

Lisa Robertsson
producent@teateri.se
0709671119

Tillgänglig period:

2023

Pris:

1:a föreställningen: 12 000 kr.
2:a föreställningen (samma dag och plats) 8000 kr.
Ersättning för resa, boende och traktamente tillkommer.

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

6-8 år

Antal:

80 personer

Tidsåtgång:

45 min

Yta/lokal:

7 X 6 meter. Fri takhöjd 4 meter


Bygg/Rivtid:

3 h/ 1h. Bärhjälp: 2 personer

Teknik:

1 X 63 A + 1 X 32 A

Mörkläggning:

Ja

Workshop:

Ja