Puppan

Riksteatern

En klassrumsföreställning om att utvecklas och våga bli sig själv.

Sommarlovet har just börjat och Puppan kan knappt bärga sig. De kommande veckorna ska hon och bästisen Vinge ägna dagarna åt att leka vid sitt hemliga gömsle och vakta äggen i det nedrasade fågelboet. När Vinge berättar att han fått plats på sommarkollot ställs allt på ända. Puppan blir lämnad kvar ensam, utan någon plan. Samtidigt knakar och spänner det i hela kroppen och efter att vingar och spröt plötsligt slagit ut under en natt, så är ingenting sig likt.
Som av en händelse vill nu den äldre och tuffare tjejen Cici ha Puppans uppmärksamhet. Puppan slits mellan att vara kvar i sitt gamla barn-jag och omgivningens förväntningar på vem hon borde vara nu. Kan hon fortsätta att vara samma inuti, fastän det känns som att hela kroppen exploderar – eller måste hela hon bli någon helt ny?
Puppan är en nyskriven klassrumsföreställning för lågstadiet, om att vara trogen sig själv och samtidigt våga sträcka sig ut. Vad händer med inuti:et när utanpå:et ändras? Den flerfaldigt prisbelönta författaren och illustratören Emma AdBåge har skrivit manus till föreställningen, för tre skådespelare. För regi står Anja Rajic.
Övrigt konstnärligt team:
Scenograf/kostymdesigner Anna Dolata
Ljuddesigner/kompositör Elize Arvefjord
Mask/perukdesign Agnes Kenttä

Puppan är ett gästspel från Ung Scen/Öst och har
urpremiär hösten 2022.

Riksteatern
Teater
7-10 år
Klassrum

Film / Trailer:

Arrangör:

Riksteatern

Bokning & kontakt:

forsaljning@riksteatern.se anna.nerman.sylla@riksteatern.se

Tillgänglig period:

Hösten 2023

Pris:

5000 / 3500 andra fst

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

Årskurs 2-3

Antal:

30 inkl pedagoger (en klass)

Tidsåtgång:

50 minuter

Yta/lokal:

Klassrum

Bygg/Rivtid:

2 tim / 1tim

Teknik:

Elkrav 2×10 A

Mörkläggning:

Nej