Sova Vaken

Riksteatern

Guns föräldrar bara grälar. Till slut leder grälen till skilsmässa och Gun bekymrar sig över vilken förälder hon ska bo hos. Och ska föräldrarna träffa nya partners? Är det hennes fel att de skall skiljas?
Share on email
Rekommendera detta
Share on print
Skriv ut

 

När hennes katt Majs en dag inte hämtar Gun efter skolan blir hon rädd – har katten försvunnit som pappan gjorde? Men han har stått där hela tiden visar det sig. Och han kommer alltid finnas kvar. Allt Gun känner och tänker men inte vågar uttrycka, det uttalar Majs. En talande katt.

Sova vaken är en operaföreställning för lågstadiet. Med en historia som alla kan relatera till – att vara rädd för det okända och att söka tröst i något tryggt och beständigt.

På scen får vi se en sopran och en mezzosopran. De gestaltar flickan Gun samt hennes katt Majs. Mamman och pappans roller är förinspelade och framförs av en kvinnlig respektive en manlig kör. Till detta läggs den förinspelade symfoniorkestern som med alla sina olika instrument skapar en mäktig känsla. Trots det lilla formatet utlovas en riktigt storslagen musikalisk upplevelse!

Musiken är skapad av den amerikansk-svenske kompositören Daniel Nelson. Librettot är skrivet av dramatikern Irena Kraus och för regi står Gustav Englund.

Riksteatern i samarbete med Kungliga Operan – Unga på Operan.

Bokning & kontakt:

Lisa Croall
070-388 27 70 lisa.croall@riksteatern.se

Tillgänglig period:

Höst 2022

Pris:

Pris för skolarrangörer: 
9.000 kr ex moms

Övriga:
11.250 kr ex moms

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

Förskoleklass – åk.3

Antal:

100

Tidsåtgång:

30 min Vid två föreställningar per dag spelar vi 10:30 och 12:30.

Yta/lokal:

Rum eller sal med fri golvyta på 11 m x 8 m och fri takhöjd på 3 m.

Bygg/Rivtid:

3 tim / 1 tim Bärhjälp: 2 vuxna personer

Mörkläggning:

Nej