Tjej som hänger upp konst

Utveckla ditt kreativa tänkande tillsammans med en konstnär

Vandalorum

Utveckla det kreativa tänkandet tillsammans med en konstnär!
Share on email
Rekommendera detta
Share on print
Skriv ut

I konstutställningarna är det egna uttrycket, berättandet och fria tänkandet centralt. Vi upplever någon av de pågående utställningarna och skapar egna verk tillsammans med en professionell konstnär i en workshop. Vi utgår från en specifik teknik inom måleri, teckning, grafik eller skulptur och arbetar med relevanta och aktuella teman.

Eleverna tränar och utvecklar sitt kreativa tänkande och får kännedom om olika konstnärliga tekniker, samtidigt som de får inblick i hur en konstnär kan arbeta.

 

Exempel på utställningar 2021-2022:

 Anna Tedestam, höst 2021 

Anna Tedestam är konstnär med rötter i Växjö men numera bor och arbetar hon i Stockholm. Hon skapar framförallt skulpturer, ofta med lera som bas men använder även många andra material som t ex glas och aluminium. 

Utställningen är en symbios av måleri och skulptur i olika material. Utgångspunkten i Annas verk är nästan alltid en känsla som uttrycks genom symboler. Som betraktare uppmanas vi att se saker på nya sätt. 

Utöver att ta del av och utveckla kännedom om samhällets kulturutbud får eleverna vid ett besök möjlighet att utforska olika material och lära sig hantverksmässiga tekniker. Eleverna får även ta del av olika uttryck inom bild och form.

 

 

 

Moa Israelsson, vår 2022

Moa Israelsson är konstnär uppvuxen i Ljungby. Numera är hon verksam i Åkers Styckebruk i Sörmland.

Hon arbetar framförallt med skulpturer i många olika material som till exempel silke, läder, ståltråd, skumgummi och akryl. Skulpturerna liknar ofta föremål som vi känner igen och de upplevs ofta organiska, men är ofta helt syntetiskt tillverkade. Hon intresserar sig för tillstånd som exempelvis stiltje. 

Moa Israelssons konst rör sig i gränslandet mellan fiktion och verklighet och hon bjuder in till andra dimensioner än vad vi är vana vid. 

Utöver att ta del av och utveckla kännedom om samhällets kulturutbud får eleverna vid ett besök kännedom om olika material och tillverkningssätt genom att själva utforska olika skapandeprocesser.

Bokning & kontakt:

Ida Olsson
ida.olsson@vandalorum.se
0370 – 302200

Hitta hit:
Vandalorum
Skulpturvägen 2,
331 44 Värnamo

Tillgänglig period:

Hela läsåret

Pris:

Kostnaden varierar beroende på programmets omfattning.

Vänligen kontakta Vandalorum

Målgrupp:

Åk F – 9

Samtliga av våra program är anpassade utifrån olika åldersgruppers behov med koppling till gällande läroplaner.

Antal:

En klass, max 30 elever.

Tidsåtgång:

Visning: ca 40 min. Skapande Skola med visning och workshop: ca 2,5 h