Sigrid och Draken

Anna Rynefors

Vikingatida sagor, kvinnliga krigare och draklegender vävs samman i denna spännande musikteater.

I föreställningen träffar vi Sigrid och draken, men även Sigrids farfar och hennes häst Grane, fåglar som sjunger och smeden som smider svärdet som ska bekämpa draken. Vi lär oss att man kan göra nästan vad som helst om man bara vågar försöka och att man ALDRIG ska väcka en drake som sover!

Den odödliga berättelsen som ursprungligen handlar om Sigurd Fafnesbane har berättats i över 1000 år och lever kvar med oförminskad kraft idag i böcker och filmer som Sagan om Ringen, Harry Potter och Game of Thrones. Sagan är ett fantastiskt verktyg för språkutveckling och känslomässig utveckling. I föreställningen får barnen interagera, rytmisera och driva handlingen framåt, sjunga tillsammans med spännande muskinstrument, räkna, rimma och prata om färger, men störst fokus ligger på att klara av känslor som rädsla och mod.

Medverkande:
Anna Rynefors: sång, harpa, stråkharpa, svensk säckpipa

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Workshop

Efter föreställningen ges publiken möjlighet att ställa frågor och sen även att klappa draken. Alla barn får även ett pysselkort med runalfabet, instruktioner för hur man kan skriva sitt namn i runskrift, samt en drake man kan färglägga. Det finns möjlighet att till extra kostnad koppla till ett skapande skola-paket som inleds med en kort film som uppmuntrar till eget skapande; att skriva en egen vikingatida saga. Därefter följer en workshop med en introduktion till vikingatiden, uppvisning av vikingatida musikinstrument, vi läser och dramatiserar elevernas egna saga samt att de får lära sig en sång som ingår i föreställningen. Projektet avslutas med att eleverna får uppleva den interaktiva föreställningen ”Sigrid och Draken”.

Information

Bokning/kontakt
Anna Rynefors
Anna Rynefors
0762-422767
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Tillgänglig period
Höst 2024, Vår 2025, Höst 2025
Ålder
3-10
Årskurs
F-5
Maxantal publik
60
Pris

9000 kr för en föreställning, 13 500 kr för två föreställningar samma dag och på samma plats. Ersättning för resa, boende och traktamente tillkommer. Workshop: 40 min kostar 5000 kr per klass, max 30 elever

Tid
35 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
60 minuter innan
30 minuter efter
Typ av lokal
Aula, Bibliotek, Biograf, Gymnastiksal, Konsertsal, Museum, Liten scen, Stor scen, Utomhus, Övrigt
Yta/lokal
Bredd: 5 meter
Djup: 4 meter
Takhöjd: 2,2 meter

Publikplatser är inte inräknade.

Teknikkrav
Eluttag
Mörkläggning krävs
Nej
Övrigt
Skapande skola, Anpassad skola