Återvinningscentralen

Teater Martin Mutter

Återvinningscentralen är en musikalisk komedi om sopsortering, klimatångest, civilkurage och omtanke som utspelar sig på just en återvinningscentral.

Vi får träffa Ulrika och hennes kollegor Erika och Ulrik som arbetar där och varje dag möter olika typer av slängare och deras släng. Vissa besökare är arga, andra är rädda. Några tycker sopsortering är totalt meningslöst! Ibland händer det till och med att det slängs så farliga föremål att nationella bombgruppen måste kallas in.

Ulrika brinner för miljön, men det är slitsamt att få andra att slänga rätt och att bry sig. Hur ska Ulrika orka behålla hoppet om en hållbar framtid när hon stöter på så mycket okunnighet, axelryckningar och miljöförstöring? Följ Ulrika i hennes kamp och strävan om en bättre miljö och en hoppfull framtid.

Föreställningen är baserad på serieboken ”Återvinningscentralen” av Ulrika Linder (Galago 2020)

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Teater Martin Mutter
Hanna Jenneblad
0760- 37 85 44
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
Pris exkl. moms: 1a fst: 12 000 kr, 2a fst samma dag/lokal: 9 000 kr. Fler föreställningar i samma lokal ger rabatt, begär offert. Kostnad för resa, traktamente och hotell (3 enkelrum) tillkommer. Boende som bokas och betalas av arrangören Workshop: 5500 kr, 3000 för andra workshop samma dag Kostnad för resa, traktamente och boende för två personer tillkommer. Boende som bokas och betalas av arrangören.
Typ av lokal
Aula, Bibliotek, Gymnastiksal, Konsertsal, Stor scen
Tid
60 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
210 minuter innan
90 minuter efter
Ålder
10-12 år
Årskurs
åk 4-6
Maxantal publik
80 inkl lärare
Yta/lokal
Lokal: 11 x 9 meter fri golvyta Takhöjd: 3,5 m
Teknikkrav
Elkrav: 10 amp

Mörkläggning
Ej ett krav, men om det finns får det gärna användas.

Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Workshop till Återvinningscentralen Genom olika typer av övningar och skapandeprocesser får eleverna samtala och reflektera kring frågor om miljö, hållbarhet och klimatkamp med föreställningen Återvinningscentralen som utgångspunkt. Tema: hållbarhet, klimatförändringar Koppling till läroplanen för grundskolan: Samhällskunskap, naturorienterande ämnen Antal skådespelare/pedagoger: 2 st Deltagare per workshop: 1 klass Målgrupp: mellanstadiet Tidsåtgång: 60 minuter Lokal: klassrum

Övrigt
Skapande skola