Där barn sover

Teater Pero

En fotografisk berättarföreställning om livets lotteri. Hur ser det ut där barn sover? Svaret är att det ser väldigt, väldigt olika ut.

I den här föreställningen för mellan- högstadiet utmanar vi publikens eventuella idéer om
en homogen värld. Vi tar avstamp i James Mollisons fantastiska fotobok ”Where Children sleep” där fotografen har träffat barn över hela världen och bett dem berätta om sin plats. De berättar personligt och kortfattat.

Bilderna och berättelserna skiljer sig enormt, från det överfyllda barnrummet i Tokyo där en 4-årig flicka bor bland sina 30 klänningar, 30 par skor och ett stort antal peruker, till Masaipojken som sover på savannen. Under bar himmel.

En barndom kan vara lika på många sätt men också så olika. För varje barn är just deras uppväxt det självklara och normala. Vi berättar om olikhet och om olika förutsättningar. Men också om det som förenar. Vi berättar om barns absoluta närhet.

Skapande skola
Teater Peros föreställningar används ofta i lyckade Skapande skolaprojekt.
Vi erbjuder skräddarsydda workshops med skådespelare eller auktoriserade dramapedagoger för den som vill ha hjälp med ett efterarbete. Kontakta oss för mer information.

Lärarhandledning, med fokus på kreativt skapande, finnas att ladda ner på vår hemsida.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Teater Pero
Karin Westholm
08- 458 94 10
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
Föreställning Pris: 10 000 kr, 7 000 kr för 2:a fst i samma lokal och dag Tillkommer: 25% moms samt kostnad för logi (två enkelrum), traktamente och resa. Workshop pris: 6 000 kr, 5 500 kr för 2:a ws samma dag och skola. Tillkommer: 25% moms samt kostnad för logi (två enkelrum), traktamente och resa.
Typ av lokal
Aula, Bibliotek, Gymnastiksal, Klassrum, Konsertsal, Liten scen, Stor scen, Övrigt
Tid
45 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
90 minuter innan
30 minuter efter
Ålder
9-16 år
Årskurs
åk 4-9
Maxantal publik
60
Yta/lokal
Spellokal: Gärna klassrum eller liknande. Minsta mått 3 X 3 m, Takhöjd 2,60 m. Arrangör står för sittplatser. I klassrum där vi spelar för 2 klasser använder vi bänkar och stolar som sittplatser.
Teknikkrav
Elkrav: 10 A (vanligt vägguttag)
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Vi erbjuder workshops i anslutning till föreställningen där eleverna får ta avstamp i en favoritbild och utforska sitt berättande. får barnen arbeta Tillsammans med våra auktoriserade dramapedagoger alt. med våra skådespelare och fortsätta fundera och fantisera kring människors olika villkor. Med utgångspunkt från en bild får barnen prova att bygga egna världar och berättelser. Workshopen syftar till att utveckla barnens fantasi och reflekterande samt att låta dem utforska berättartekniker och sitt eget berättande.

Övrigt
Skapande skola, Anpassad skola