Den hemliga trädgården

Teater 23

En spännande berättelse om två ensamma och oälskade barn, baserad på Frances Hodgson Burnetts klassiker från 1911.

Mary är alldeles ensam. Efter att hennes föräldrar dött i tyfusepidemin i det koloniala Indien har hon nu blivit skickad långt bort till landsbygden i norra England, till sin morbror som hon aldrig träffat. Men han vill inte ha med henne att göra. Faktum är att ingen verkar bry sig om henne. Ensam vandrar hon planlöst runt i det stora huset och i trädgårdarna runt omkring. Men hur kommer det sig att det inte går att ta sig in i en del av trädgården? Och varför vill ingen svara på vem det är som gråter om nätterna?

Den hemliga trädgården är en klassisk roman av Frances Hodgson Burnett från 1911 som blivit filmatiserad hela 8 gånger. En spännande berättelse om två ensamma och oälskade barn som upptäcker livet tillsammans. Och om naturens fantastiska kraft att läka!

Med en stor turnéanpassad scenografi och teaterns magiska förmåga gestaltar vi en trädgård som möter årets alla säsonger. Och med dockor, skuggspel och en vridscen som innehåller hela fem olika rum får publiken uppleva en stor värld och en svunnen tid, med tidlösa teman om barns utsatthet och enorma styrka.

Harald Leander står för dramatisering och regi. Han är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och på Författarskolan vid Lunds Universitet. Han har i över 30 år frilansat som bland annat regissör, skådespelare och musiker, och var även konstnärlig ledare för Teater 23 1998-2003. Efter det har han återvänt till Teater 23 flera gånger, och fick bland annat Thaliapriset 2012 för sin uppsättning av Legenden om Sally Jones.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Teater 23
Ebba Kotz/Sofia Strandberg
040- 30 32 23
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
15 000 kr för första föreställningen. 11 900 kr för följande om bygget kan stå kvar. (25 % moms tillkommer.) Reseersättning, traktamente samt logi (enkelrum) för 5 personer tillkommer. Priserna gäller för föreställningar som spelas 2024. Med reservation för prisförändringar kommande år.
Typ av lokal
Aula, Gymnastiksal, Konsertsal, Museum, Stor scen, Övrigt
Tid
75 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
300 minuter innan
150 minuter efter
Ålder
8-12 år
Årskurs
åk 2-6
Maxantal publik
80 personer (totalpublik, både vuxna och barn)
Yta/lokal
Bredd: 9 m Djup: 13 m Takhöjd: 3,3 m (över hela scenytan) Är publikplatser inräknade i måtten ovanför: Ja, måtten är inklusive teaterns medtagna sittplatser. Står utövare av utbudet eller arrangör för publikplatser: Utövare Tänk på att nödutrymningsvägar ej ingår i den fria ytan.
Teknikkrav
El: 3-fas. 16 Amp. Europahandske. Bärhjälp: Ja, två vuxna personer med god kunskap om lokalen under hela bär-, bygg- och rivtiden. OBS! Tunga lyft. Rökmaskin: Ja, i föreställningen förekommer rökmaskin.
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Föreställningen kommer under våren 2024 att få en specialanpassad digital syntolkning, som erbjuds utan kostnad. Det finns även ett tillhörande pedagogiskt fördjupningsmaterial till föreställningen.

Övrigt
Anpassad skola