Det farligaste som finns

4:e teatern

Vad är det farligaste som finns? Är det att ställa sig framför en stridsvagn på Himmelska fridens torg? Att dela ut flygblad om koncentrationsläger i Nazityskland? Eller att hoppa ner på ett tunnelbanespår för att rädda någons liv? Vissa säger att det farligaste är att vara rädd. Att rädda människor är farliga. Ändå är rädsla något som drabbar alla. Kanske är det farligaste som finns att inte kunna hantera sin rädsla? Att bli som en robot som bara gör som den blir tillsagd för att slippa tänka eller känna?

Det farligaste som finns är en klassrumsföreställning som berättar historier om mod.
Om verkliga människor som vågat känna, tänka och handla. Och i förlängningen – om vad det vill säga att vara människa i ett samhälle. Föreställningen berättar om händelser där verkliga personer utmärkt sig för sitt mod, för att de vågat göra det som är rätt trots den rädsla och de konsekvenser de fått utstå på grund av det. MOD smittar mer än rädsla! Om alla runt omkring bara står och tittar/filmar, är risken stor att ingen reagerar men om EN reagerar är chansen mycket större att fler griper in och hjälper till!

 

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
4:e teatern
Desirée Wetter Malaroda
073-398 66 86
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
1:a föreställningen: 11 500 kr 2:a föreställningen samma dag, samma lokal: 9000kr Ersättning för resa och boende tillkommer
Typ av lokal
Aula, Bibliotek, Gymnastiksal, Klassrum, Liten scen, Stor scen, Utomhus
Tid
40 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
120 minuter innan
60 minuter efter
Ålder
10-15 år
Årskurs
Åk 4-9
Maxantal publik
60 personer i klassrum, 90-120 i större sal.
Yta/lokal
Föreställningen är anpassad till att kunna spela i klassrum och mindre lokaler.
Teknikkrav
2X10A
Mörkläggning krävs
Nej
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024
Workshop

Till föreställningen finns även en workshop där eleverna först ser föreställningen Det farligaste som finns, efteråt pratar skådespelarna om mod och modiga människor i historien men också om de modiga i elevernas närhet. Eleverna gör 4 hörnsövningar och värderingsövningar med klassen så att eleverna får tänka efter och säga sin mening utan att det värderas och genom det träna sitt eget mod att stå för sina värderingar och att det de säger är viktigt.