Ensamma krigare

Teater Pero

Se denna succéföreställning som spelats över 700 gånger på skolor över hela landet!

Hur upptäcker man att barn far illa när både barn som mobbar och de som blir mobbade är experter på en och samma sak – att dölja sin utsatthet?
I denna klassrumsföreställning får vi möta två skådespelare som berättar om sin uppväxt. Den ene utsattes under sin mellanstadietid för mobbning. Den andre var den som mobbade. Minnena blir till en rafflande, rasande berättelse om att ta saken i egna händer.

Vi får följa två pojkar som båda kämpar för sin tillvaro. Bådas kamp är lika angelägen.

I en klass där alla vågar prata och där ingen känner sig utanför finns goda förutsättningar för kreativitet, vänskap och lärande. Vår uppgift som vuxna i barns närhet är att se dem och älska dem.

Föreställningen spelas med fördel i klassrum och bjuder in till samtal om värdegrund och vikten av att se varandra och inte döma varandra vid en första anblick.

Skapande skola
Teater Peros föreställningar används ofta i lyckade Skapande skolaprojekt. Vi erbjuder skräddarsydda workshops med  auktoriserade dramapedagoger för den som vill ha hjälp med ett efterarbete. Kontakta oss för mer information.
Lärarhandledning, med fokus på kreativt skapande, finns att ladda ner på vår hemsida.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Teater Pero
Karin Westholm
08- 458 94 10
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
Föreställning Pris: 10 000 kr, 7 000 kr för 2:a föreställning i samma lokal och dag Tillkommer: 25% moms samt kostnad för resa, logi (två rökfria enkelrum) och traktamente. Workshop pris: 6 000 kr, 5 500 kr för 2:a ws samma dag och skola Tillkommer: 25% moms samt kostnad för resa, logi (två rökfria enkelrum) och traktamente.
Typ av lokal
Aula, Bibliotek, Gymnastiksal, Klassrum, Konsertsal, Liten scen, Stor scen, Övrigt
Tid
45 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
30 minuter innan
15 minuter efter
Ålder
10-13 år
Årskurs
åk 4-7
Maxantal publik
60
Yta/lokal
2 X 2 m. Arrangören står för publikplatser. Eleverna kan inte sitta på golvet.
Teknikkrav
inga
Mörkläggning krävs
Nej
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Det här är ett av våra äldsta projekt som ständigt efterfrågas! Eleverna får genom övningar och samtal undersöka sitt förhållande till mobbning. Efter föreställningen lotsar våra auktoriserade dramapedagoger eleverna genom diskussioner och leder övningar. Teater Pero har lång erfarenhet av att arbeta med Skapande skola och detta är vårt mest efterfrågade skapande skola-projekt.

Övrigt
Skapande skola