Filmens berättande

Färgfilm

Genom filmens berättarkomponenter jobbar vi med skolans värdegrund och utforskar teman som kompisdilemman, utanförskap och inkludering.

Genom filmens berättarkomponenter jobbar vi med skolans värdegrund och utforskar teman som kompisdilemman, utanförskap och inkludering.

Eleverna får genom praktiken lära sig grunderna i filmskapande – visuellt berättande, dramaturgi och klippning. I mindre grupper får de göra sina egna filmer som vi tittar på och samtalar om i klassen.

Upplägget kan anpassas efter era önskemål vad gäller inriktning, tematik och tidsåtgång. Grundkonceptet utgår ifrån två workshops per grupp á ca. tre timmar.

Pedagog är Jimi Vall Peterson – filmregissör och manusförfattare. Jimis kortfilmer har visats på ett 40-tal filmfestivaler världen över och 2018 nominerades han till Iris Prize – världens största kortfilmspris för HBTQ-film. Utöver sitt eget filmskapande har Jimi mångårig erfarenhet av filmpedagogisk verksamhet för barn och unga, bland annat som handledare för Filmsommar i Jönköping somrarna 2022 och 2023.

Bilder

Bilder:

Information

Bokning/kontakt
Färgfilm
Jimi Vall Peterson
0736- 33 17 88
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
7 500 kr för en workshop/dag 10 000 kr för två workshops/dag
Typ av lokal
Klassrum
Tid
180 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
30 minuter innan
30 minuter efter
Ålder
10-17 år
Årskurs
åk 4-9
Maxantal publik
20
Yta/lokal
Klassrum med möjlighet till projektion och ljud.
Teknikkrav
Projektion och högtalare, med inkoppling via HDMI eller motsvarande. Surfplattor eller motsvarande som eleverna kan använda till att filma och klippa.

Mörkläggning
Ej ett krav, men om det finns får det gärna användas.

Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Övrigt
Skapande skola