Folk – dans och turer om figurer

Senkonstkollektivet Dansbandet

Folk – dans och turer om figurer är en fartfylld, humoristisk och interaktiv dansföreställning baserad på hyllade barnboken Folk – främlingar och vänner nån du kanske känner av Emma och Lisen Adbåge och grammisvinnande musikalbumet Folk – dikt och toner om personer av Britta Persson.

Dansföreställningen är baserad på färger och former från illustrationer samt text och dikter i kombination med valda delar från musikalbumet. Texterna har lyfts från pappret och bildernas stämningar har blivit rörelser.

Människa och kundvagn möts i en ömsint tryckare, hejarklacken skanderar innehållet i en upphittad inköpslista, en trehövdad kroppsmaskin bygger en kärleksförklaring till mage, röv och händer.

Välkomna att ta del av dramatisk vardagspoesi, en hyllning till det stora och det lilla i livet och en filosofistund mellan publik och dansare.

Medverkande: Karin Raudsepp, Love Andersson och Martina Fischer
Filmare/fotograf: Mathilda Lindgren

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Senkonstkollektivet Dansbandet
Love Andersson
0705- 81 85 84
Martina Fischer
0738- 44 81 02
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
Pris 1:a föreställningen 14000 kr Pris 2:a föreställningen 7000 1 workshop 3500 2 workshops 5500 3 workshops 7500
Typ av lokal
Aula, Bibliotek, Gymnastiksal, Konsertsal, Museum, Stor scen
Tid
35 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
120 minuter innan
60 minuter efter
Ålder
6-9 år
Årskurs
åk F-3
Maxantal publik
60 barn + medföljande vuxna
Yta/lokal
Bredd: 7m 
Djup: 7m
 Takhöjd: Inget specifikt takhöjdskrav Publikplatser ej inräknade i måtten ovan.
 Arrangör står för publikplatser. Krav på golv: Jämt, rent och sviktande golv (ej sten eller betong).
Teknikkrav
Krav på elektricitet: Ljudanläggning med AUX-sladd. 
Vi använder befintligt scenljus
Mörkläggning krävs
Nej
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

”Folk – dans och turer om figurer” går även utmärkt att boka som workshop. I workshopen arbetar vi tillsammans med eleverna kring bokens tema från flera olika håll; de är aktivt deltagande utifrån koncept som boken, musiken och dansföreställningen innehåller och skapar även egna arbeten genom dans, bild, musik och dikt. Eleverna får läsa boken, lyssna på och sjunga till musiken samt prova på rörelser från föreställningen. Läsfrämjande dans: Med dans som metod vill vi med flera olika ingångar i litteraturens magiska värld bidra till intresse för ord och böcker samtidigt som vi visar hur detta kan ta sig uttryck på flera sätt. Vi hoppas att Folk – dans och turer om figurer ska kunna erbjuda en väg in till bokens och musikens värld med målet att uppmuntra läsande, språkglädje och kulturutövande hos barn. Vi skräddarsyr gärna ett upplägg baserat på behov och önskemål. Workshopens längd går också att anpassa. I och med att vi är dansare med pedagogisk utbildning som har erfarenhet och kompetens kring att möta människor med olika funktionsvariationer, anpassar vi innehållet i workshopen efter dessa.