Författarbesök och skrivarworkshop med Pär Sahlin

Pär Sahlin

Barnboks- och ungdomsboksförfattare Pär Sahlin pratar om sina böcker och gör roliga och kreativa skrivövningar

Pär Sahlin är författare och har skrivit närmare tjugofem böcker för barn och ungdomar. Han har bland annat skrivit fantasyserien Solhjärtats hemlighet och de allvarliga men humoristiska böckerna om Silas, där den första delen I väntan på mitt ovanliga liv blev nominerad till Barnradions romanpris. Bokserien om simmaren Nadir (bl.a. Nadir och ingen annan) tar upp frågor om identitet, vänskap och att komma som nyanländ till Sverige. Pär har även skrivit de populära bokserierna Sävaträsk (bl.a Ingen normal flyttar hit) och Säva spinoff (bl.a. Hundra procent rost) , som handlar om epa-ungdomarna i den fiktiva byn Sävaträsk. Pär besöker varje år över hundra skolklasser och gör författarbesök. Han skriver också läromedel och är utbildad lärare.

Under författarbesöket berättar Pär Sahlin på ett personligt och underhållande sätt hur det gick till när han blev författare och bakgrunden till några av sina böcker. Med utgångspunkt i elevernas frågor och bildspel pratar Pär också om sin skrivprocess och vikten av läsning. Denna del kan antingen göras i klassrum eller i en större samling, till exempel aula med flera klasser samtidigt. Tillsammans med eleverna tar Pär sedan med eleverna på en kreativ och inspirerande skrivarworkshop där varje elev får möjlighet att uttrycka både sina egna tankar och utforska sin fantasi och skaparlust. Denna uppgift lämpar sig bättre i klassrumsmiljö.

Skolor/klasser som anlitar Pär Sahlin kan välja att enbart ha ett författarbesök där han pratar om sina böcker och sitt författarskap utifrån elevernas frågor eller kombinera besöket med skrivarworkshopen.

Bilder

Bilder:

Information

Bokning/kontakt
Pär Sahlin
Pär Sahlin
0703- 52 81 66
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
1-2 klasser/dag: 6000 kr, 3-4 klasser/dag 10 000 kr, 5-6 klasser/dag 12 000 kr, Storsamling: 10 000 kr/dag. Moms tillkommer. Priserna gäller där en lektion är max 60 minuter. Ersättning för resa och boende tillkommer.
Typ av lokal
Aula, Bibliotek, Klassrum, Liten scen, Stor scen
Tid
60 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
10 minuter innan
10 minuter efter
Ålder
9-12 år och 12-15 år
Årskurs
åk 3-6, åk 7-9
Maxantal publik
Max 35 elever per klassrumstillfälle, Storsamling – ingen övre gräns.
Yta/lokal
Klassrum eller aula
Teknikkrav
Tillgång till projektor. Har med egen dator
Mörkläggning krävs
Nej
Tillgänglig period
Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Det finns möjlighet att förlänga tiden för skrivarworkshopen med ytterligare timmar.

Övrigt
Skapande skola