Hannah Felicia

Danskompaniet Spinn

Du är välkommen. In i en nästan privat värld som vi delar tillsammans. Där kärleken mellan två människor berättar en historia om rivalitet, ömhet, gemenskap och sensualitet. Och om en osynlig gräns mellan att tycka om och att åtrå.

Spinns duett Hannah Felicia handlar om systerskap och om relationen mellan två människor. Eller kanske är det egentligen bara två sidor av samma person vi ser? Som längtar efter att bli sedd, accepterad och älskad.

Koreografen Lára Stefánsdóttir arbetar ofta med utgångspunkt i dansarens egna förutsättningar. Hon var under flera år konstnärlig ledare och koreograf för Iceland Dance Company och har även vunnit ett flertal priser för sina egna verk. Musiken till Hannah Felicia har skapats av isländska kompositören Högni Egilsson som har släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes och skapat musik till det interaktiva projektet Project XO för Sadler’s Wells i Storbritannien. Ljuddesign skapades av Þórarinn Guðnason.

Hannah Felicia vänder sig till unga vuxna och vuxna och har skapats med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborgs stad och Svensk-isländska samarbetsfonden. Delar av föreställningen skapades under residens på Kungsbacka Teater genom Rum för Dans Halland. Hannah Felicia hade premiär den 29 oktober 2020.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Danskompaniet Spinn
Veera Suvalo Grimberg
0706- 48 33 13
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
16500 sek + moms för 1 föreställning. 8250 sek + moms för föreställning 2 samma dag och plats. Ersättning för resa, boende och traktamente tillkommer.
Typ av lokal
Aula, Konsertsal, Museum, Stor scen
Tid
35 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
3 minuter innan
1 minuter efter
Ålder
Från 12 år och uppåt
Årskurs
Åk 6- åk 3 gymnasiet.
Maxantal publik
50 personer sittandes i en cirkel runt dansmattan eller 80 personer kombinerat sittandes i gradäng samt på scenen.
Yta/lokal
Bredd: 7,5 m Djup: 7,5 m Takhöjd: 5,5 m Måtten är exklusive publikplatser Arrangör står för publikplatser Spelplats tillgänglig för rullstol Golv: Plant Toalett/loge: Tillgänglig för rullstol
Teknikkrav
Ljud: arrangören står för ljud, se ritning (vi använder fyra högtalare som placeras runt spelytan). En mick eller mygga behövs för en kort presentation av föreställningen. Presentationen sker i entrén/foajén eller annat separat rum innan föreställningen börjar. Ljus: arrangören står för ljus, se ritning El: 32A
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Varje föreställning presenteras med inspelad syntolkning. Inspelad syntolkning finns tillgänglig på svenska och engelska. Det finns även ett pedagogiskt material till föreställningen. Information om syntolkning samt pedagogiskt material går att ladda ner på Danskompaniet Spinns hemsida. http://danskompanietspinn.se/forestallningar/450-2/

Övrigt
Anpassad skola