Hjärterum

Riksteatern Barn & Unga

En varm generationskomedi om trångboddhet och drömmar.

I en trång liten etta bland färgglada ballonger och tunna väggar möter vi Aya och hennes nyskilda mormor, förstoppade lillebror och ständigt stressade mamma. Aya försöker förstå varför lillebrors toalettbesök får så mycket uppmärksamhet, hur det kommer sig att mormor och morfar ska skiljas och varför mamma aldrig kan bestämma sig för om hon ska följa sina konstnärdrömmar eller skaffa sig ett stabilt jobb.

Med stor värme och humor utforskar denna pjäs hur det är att bo tillsammans över generationsgränser, försöka hålla en dröm vid liv och vad som egentligen ryms i uttrycket ”finns det hjärterum, finns det stjärterum”.

Hjärterum är en nyskriven pjäs av Lidija Praizović med fyra skådespelare på scen. Lidija är dramatiker, författare och kritiker som tidigare skrivit för ung scen/öst, Sveriges Radio Drama och Riksteatern Länk. Regisserar gör Chantale Hannouch som tidigare gjort succé med bland annat I Mohammeds värld samt Du har hela livet, Habibi hos Riksteatern. Hjärterum spelas på svenska med inslag av serbiska ord och uttryck.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Riksteatern Barn & Unga
Lisa Croall – säljansvarig Riksteatern Barn & Unga
0703- 88 27 70
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
9500 kr ex moms.
Typ av lokal
Aula, Gymnastiksal, Konsertsal, Övrigt
Tid
60 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
180 minuter innan
90 minuter efter
Ålder
6-9 år
Årskurs
åk F-3
Maxantal publik
100
Yta/lokal
Spellokal: ett rum eller sal med fri golvyta på minst 9 x 14 m och en tak höjd på minst 4 m. Inom denna yta bygger vi upp en egen medföljande gradäng (sittplatser).
Teknikkrav
Elkrav: 1 x 16A
Mörkläggning krävs
Nej
Tillgänglig period
Höst 2024