Hur blir det en riktig bok?  Författarbesök och workshop med Kajsa Gordan

Kajsa Gordan

Varifrån kommer inspirationen? Och hur blir ett litet frö till idé en färdig bok som alla kan läsa?

Hur blir det en riktig bok? Åk F-3

Alt 1 Jag visar bilder och och ger exempel på hur mina böcker har kommit till, vad som inspirerar mig och hur det blir en riktig bok. Jag läser ur någon av mina böcker. Elevernas egna frågor får ta mycket plats.

Alt 2 Halvklass. Vi gör vi en berättarövning tillsammans som eleverna sen gör bilder till. Resultatet blir Klassens egna bilderbok.

Tid 45 min/alternativ

Hur blir det en riktig bok? Åk 4-7

Lektion 1 Jag visar bilder och samtalar med eleverna om den bok de läst, förslagsvis Hon vet allt om oss (hemligheter, vänskap, att våga öppna upp och berätta) eller Om jag får stanna(flykt, vänskap, research, fantasi, verklighet).
Jag berättar också något om mina andra böcker och vad man har ett bokförlag till, böcker som blir översatta, illustrationer …och det allra bästa är förstås när nyfikna frågor väcks och ett samtal kommer till stånd.
Lektion 2. Skrivarworkshop
Tid 50 min/lektion

Kajsa Gordan
Jag debuterade som författare 2008, sen dess har jag gett ut 26 böcker för barn och unga och gjort otaliga författarbesök i skolor över hela Sverige (samt i Grekland, Kina, Kosovo och Albanien där mina böcker också har kommit ut.)  I år mottog jag Stockholm Stads Kulturstipendium med följande motivering: ”Kajsa Gordan leder unga läsare nyanserat och trovärdigt genom äventyr och utmaningar i vår samtid. Med lättläst stil, författarbesök och skrivarverkstäder når hon många barn och unga i staden. Hennes läsvänliga och angelägna böcker berör och engagerar sin målgrupp.”

Bilder

Bilder:

Information

Bokning/kontakt
Kajsa Gordan
Kajsa Gordan
0707- 54 79 80
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
1 lektion – 4000 kr, 2 lektioner – 5 500kr, 3 lektioner – 6 500 kr, 4 lektioner – 7 500 kr. Lektionerna ska vara på samma dag, men kan vara på olika skolor om de ligger nära varandra. Priserna är exkl. moms. Resa och hotell tillkommer.
Typ av lokal
Aula, Bibliotek, Klassrum
Tid
50 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
10 minuter innan
10 minuter efter
Ålder
6-9 år, 10-13 år
Årskurs
åk F-3, 4-7
Maxantal publik
30
Yta/lokal
Jag och barnen och läraren måste få plats.
Teknikkrav
Möjlighet att visa Powerpoint.
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Åk F-3. Om det finns möjlighet till halvklass, alternativt om klassen inte är för stor, kan jag leda en berättarövning som resulterar i att klassen gör en gemensam bilderbok. Vi behöver dock göra upp om detta innan så att vi hinner med. Bilderna till berättelsen gör klassen i efterhand.

Övrigt
Skapande skola