HUSSEIN- En romantisk komedi om att öppna sitt hjärta

Månteatern

Hussein är en romantisk komedi om att komma till ett land, vara tacksam över det man får och finna kärleken där man minst anar det. En föreställning om att öppna ett hjärta som kanske aldrig varit stängt.

Hussein flyttar in hos en familj. Han kommer från ett krig och kämpar nu för att få uppehållstillstånd i Sverige. Familjens dotter, Disa, är inte särskilt förtjust, hon tycker att de har det bra som de har det, dessutom är rummet som Hussein får fyllt av både råttor och mögel. Och hennes mamma verkar mest vilja prata med Max, han som driver en organisation som hjälper barn från kriget. Däremot är Disas pojkvän, Zacke, överlycklig. Han har längtat efter att göra skillnad i världen och börjar direkt fixa i rummet. Men rummet är verkligen obehagligt och Hussein känner att han inte kan sova där. Men var ska han sova då? Ska han verkligen dela rum med Disa, är det en så bra idé? 

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Månteatern
Anneli Sandell
0702- 26 23 72
Henrik Hulander
0702- 08 04 54
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
16 000 kr för första föreställningen. 10 000 kr för andra föreställningen och nästkommande, utifrån att bygget kan stå kvar i samma lokal. 25% moms samt kostnader för traktamente, milersättning och boende tillkommer.
Typ av lokal
Gymnastiksal, Stor scen
Tid
60 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
210 minuter innan
90 minuter efter
Ålder
13 år och upp
Årskurs
åk 7-9
Maxantal publik
70 inkl vuxna
Yta/lokal
Bredd 10 meter Djup 9 meter Inklusive vår turnégradäng. (Föreställningen kan spelas enligt öv. mot fast gradäng) Takhöjd 3.5 meter Bärhjälp: 2 vuxna, tunga lyft kan förekomma
Teknikkrav
El: 2 x 10a
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Det finns ett pedagogiskt inspirationsmaterial riktad till pedagoger med info och förslag på övningar kopplade till föreställningen.

Övrigt
Skapande skola