INUTI

Share Music och Smålands Musik & Teater

En taktil och visuell resa i vårt inre landskap, för åk 2-4

En inre värld uppstår när inuti blir utanpå. Tillsammans med barnen förvandlar en dansare och en skådespelare klassrummet till en levande illustration av allt som trängs på insidan hos oss alla. Vad finns där? Hur ser det ut? Tankar och känslor får komma fram och inta verklig fysisk form. De ändrar sig, skiftar nyans och närmar sig. Kanske kan de prata? Att blunda helt stilla. Dansa tillsammans för första gången. Vara i konstverket en stund. Känns det likadant i dig som i mig? Kroppar viskar. Röster blandas och blir melodi. Någon bygger en stor känsloklump. Ord och rörelse blir kroppspoesi i denna intuitiva, lekfulla och eftersinnande upplevelse.

Inspirerad av texter skrivna av skådespelarna på Freja Musikteater blir INUTI en varsam tredimensionell illustration kring hur landskapen inuti oss ser ut. En symfoniav intryck och uttryck. INUTI bjuder med sin publik på en känslosam resa, det blir en chans att reflektera kring, känna in och uppleva det allra innersta. INUTI är en dansupplevelse på nära håll, en chans att få vara i ett konstverk med sin kropp. Barnen får ta del av en helt ny upplevelse med sin klass, där de förhoppningsvis får uppleva både sig själva, men också varandra, på ett nytt sätt.

INUTI är en samproduktion med Teater Halland.

Textförfattare Freja Musikteater
Textbearbetning Maria Ulriksson
Regi och koreografi Maria Ulriksson
Musik/ljuddesign Anna Sóley Tryggvadóttir
Kostymdesign/rum Heidi Saikkonen
Maskdesign Tove Eneroth
Medverkande Johan Svensson skådespelare och Lovisa Abrahamsson dansare

MANUS ÄR BASERAT PÅ FÖLJANDE TEXTER, SKRIVNA AV MEDLEMMAR I FREJA MUSIKTEATER.

  • Text av Sebastian Grennard
  • Text 2 av Sebastia Grennard
  • Det har sagts av Sebastian Grennard
  • En säregen frakt av Sebastian Grennard
  • Klara av Klara Tovhult
  • Kroppskontakt av Fredrik Hardeström
  • Slöjan av Beata Lord

Film / Trailer:

Arrangör:

Share Music och Smålands Musik & Teater

Pris:Pris för en föreställning 3500 kr exkl. moms Pris för två föreställningar på samma plats och dag 5000 kr exkl. moms
Målgrupp:

8-10 år

Antal:

25-30 inkl. pedagoger

Yta/lokal:

Scenyta: 3×3 m Tom yta utöver det behövs för eleverna att sitta på. Vi tar med mattor som eleverna sitter på. Takhöjd: Klassrum (Inga lågt hängande lampor el. lik.) Loger: 1 loge Tillgång till lokalen: Senast 90 min före föreställningen. Klassrummet behöver en mindre ommöblering inför föreställningen innan tillträdet av lokalen. Detta görs av ansvarig lärare i samråd med turnéledaren för föreställningen.

Teknik:

Mörkläggning: Ej ett krav, men om det finns får det gärna användas, Mörkläggning: Ej ett krav, men om det finns får det gärna användas.

Mörkläggning:

om_mojligt