INUTI

Smålands Musik & Teater

En taktil och visuell resa i vårt inre landskap

En inre värld uppstår när inuti blir utanpå. Tillsammans med barnen förvandlar en dansare och en skådespelare klassrummet till en levande illustration av allt som trängs på insidan hos oss alla. Vad finns där? Hur ser det ut? Tankar och känslor får komma fram och inta verklig fysisk form. De ändrar sig, skiftar nyans och närmar sig.  Kanske kan de prata?

Att blunda helt stilla. Dansa tillsammans för första gången. Vara i konstverket en stund. Känns det likadant i dig som i mig? Kroppar viskar. Röster blandas och blir melodi. Någon bygger en stor känsloklump. Ord och rörelse blir kroppspoesi i denna intuitiva, lekfulla och eftersinnande upplevelse.

Inspirerad av texter skrivna av skådespelarna på Freja Musikteater blir INUTI en varsam tredimensionell illustration kring hur landskapen inuti oss ser ut. En symfoni av intryck och uttryck. INUTI bjuder med sin publik på en känslosam resa, det blir en chans att reflektera kring, känna in och uppleva det allra innersta.

INUTI är en dansupplevelse på nära håll, en chans att få vara i ett konstverk med sin kropp. Barnen får ta del av en helt ny upplevelse med sin klass, där de förhoppningsvis får uppleva både sig själva, men också varandra, på ett nytt sätt.

INUTI är en samproduktion med Teater Halland.

Textförfattare: Freja Musikteater Bearbetning: Maria Ulriksson
Regi och koreografi: Maria Ulriksson
Maskdesign: Tove Enroth 

Medverkande: 1 skådespelare och 1 dansare

 

Smålands Musik & Teater
Dans, Interaktivitet
7-10 år 11-14 år
Klassrum
Arrangör:

Smålands Musik & Teater

Bokning & kontakt:

Anna Espinosa Gärskog & Linda Svahn skola@smot.se 010-242 80 80

Tillgänglig period:

29 jan – 29 mars 2024

Pris:

En föreställning: 3.500 kr ex moms, Två föreställningar på samma dag och plats: 5.000 kr ex moms

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

åk 2-4

Antal:

En skolklass (ca 25 elever) + lärare

Tidsåtgång:

40 min

Yta/lokal:

Spelyta: 4 x 4 meter. Alla bänkar ska stå mot den bakre delen av klassrummet, från whiteboarden sett. Framför bänkarna ska det vara en tom yta där i kan placera mattor eleverna kan sitta på. Scenen behöver en golvyta med 4 meters djup och 4 meters bredd. Från whiteboarden till första publikraden ska det alltså vara 4 meter. Takhöjd: Klassrum (Inga lågt hängande lampor el. lik.) Loger: 1 loge

Bygg/Rivtid:

Tillgång till lokalen: Senast 90 min före föreställningen. Klassrum behöver en mindre ommöblering inför föreställningen 1 timme innan. Detta görs av lärare/ansvarig i samråd med de medverkande i föreställningen. Bygg/förberedelsetid: 60 min Rivtid: 30 min

Teknik:

El: 1 jordat eluttag

Mörkläggning:

Ja

Workshop:

Är inkluderad i föreställningen.