Jag är drottning

Månteatern

Tänk att få vara drottning. Att få bestämma allting. Bestämma precis allting...

Tänk att få vara drottning och få bestämma allting. Vilken mat jag ska äta, vilka kläder som ska sys upp till mig, hur länge jag får sova på morgonen, vilka som ska umgås med mig, vilken film vi ska se, hur stora fester vi ska ha, vad vi ska skratta åt. Men. Samtidigt inte få bestämma när jag ska lämna slottet, inte bestämma när jag ska gifta mig, när jag måste ha sex första gången, vem jag ska bli kär i, vart jag ska bo, eller bestämma om jag överhuvudtaget vill vara drottning eller inte.

Sverige har haft 54 drottningar och endast fyra av dem har varit regenter. Jag är Drottning är en sprakande historielektion, fylld av humor och allvar om dessa fyra drottningar, Drottning Sigrid Storråda, Drottning Margareta Valdemarsdotter, Drottning Kristina och Drottning Ulrika Eleonora. Drottningar som har varit osynliga i historieböckerna och varför är det så? Kvinnor med makt är ju superintressant! Och, vad var det för makt de egentligen hade? Skulle du vilja ha en sån makt? Hur känns det att vara drottning? Är du drottning i ditt eget liv?

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Månteatern
Anneli Sandell
0702- 26 23 72
Henrik Hulander
0702- 08 04 54
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
15 000 kr för första föreställningen. 9 500 kr för andra föreställningen och nästkommande, utifrån att bygget kan stå kvar i samma lokal. 25% moms samt kostnad för traktamente, milersättning och boende tillkommer.
Typ av lokal
Gymnastiksal, Stor scen
Tid
65 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
210 minuter innan
90 minuter efter
Ålder
9-12 år
Årskurs
åk 3-6
Maxantal publik
70 inkl. vuxna med vår gradäng. Vid befintliga sittplatser enligt överenskommelse.
Yta/lokal
Bredd: 10 meter Djup: 9 meter Inklusive medtagna sittplatser. Föreställningen kan även spelas mot fast gradäng enligt överenskommelse. Takhöjd: 3.5 meter Bärhjälp: 2 vuxna. Tunga luft kan förekomma Bärhjälp: 2 vuxna. Tunga luft kan förekomma
Teknikkrav
EL: 2x 10A/230V
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Vår 2024
Workshop

För dig som är lärare finns det pedagogiskt inspirationsmaterial med förslag på övningar och samtalsfrågor kopplat till föreställningen.

Övrigt
Skapande skola