Käften!

Teater Martin Mutter

En explosiv, magisk och musikalisk pjäs om att acceptera, tillåta och förlåta både oss själva och andra.

I Käften får vi möta ett barn och en mamma som samarbetar för att montera ihop en ny, efterlängtad möbel till barnets rum. Kvällen är sen, bygget trilskas och snart är utbrottet ett faktum. När mamman flyr till tvättstugan lämnas barnet och hennes älsklingsgosedjur Kinen ensamma, med en mystisk låda som både lockar och skrämmer. Vad finns där i? Är det kanske vreden själv?

I den här föreställningen har vi utforskat ilskans roll och uttryck i barns tillvaro. Många olika perspektiv, erfarenheter och konstnärliga uttryck har förenats omkring en och samma fråga: Hur ska vi orka och våga möta den vilda, oresonliga vreden?

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Teater Martin Mutter
Hanna Jenneblad
0760- 37 85 44
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
Pris exkl moms Gage: 11 000 kr, 9 000 kr för 2:a fst samma dag och lokal. Kostnad för resa, traktamente samt ev hotell (2 enkelrum) tillkommer. Boende bokas och bekostas av arrangören. Workshop: 5 000 kr, 2 500 kr för andra workshop samma dag. Kostnad för resa, traktamente samt ev hotell tillkommer. Boende bokas och betalas av arrangören.
Typ av lokal
Aula, Biograf, Gymnastiksal, Konsertsal, Liten scen, Övrigt
Tid
40 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
180 minuter innan
90 minuter efter
Ålder
6-9 år
Årskurs
åk F-3
Maxantal publik
90 inkl lärare
Yta/lokal
Lokal: blackbox med gradäng eller motsvarande Scenyta: 8 m bred och 5 m djup Takhöjd: 3,3 m
Teknikkrav
Elkrav: 10 amp Mörkläggning: ja, så mörkt att en kan visa film
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Workshop till föreställningen Käften! Med lekfulla teaterövningar undersöker vi ilskan. Kan den bli mindre skrämmande och skamfylld om vi försöker förstå ilskan utan att döma, om vi får beskriva den? Vi pratar om hur det att vara arg, om det okej att vara arg och om det finns bra och dåliga sätt att vara arg på. Workshopen fungerar både före och efter föreställningen Käften! Teaterövningarna är utformade som lekar med samtal om känslor. De hjälper oss att öppna upp för tankar och frågeställningar. Syftet är att ge perspektiv och skapa reflektion kring ilska och starka känslor. Tema: ilska, känslor Koppling till läroplanen för grundskolan: idrott och hälsa Antal skådespelare/pedagoger: 1 person Deltagare per workshop: 1 klass Målgrupp: förskoleklass upp till åk 3 Tidsåtgång: 60-90 minuter (enligt överenskommelse) Lokal: ett klassrum

Övrigt
Skapande skola