Krock

Teater De Vill

Vi möter tonåringar på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Där något så obetydligt som en utebliven lajk på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i totalt kaos.

Varför blir Katja kär i världens mest svartsjuka kille? Är Per homo bara för att han tycker om att kyssa killar? Vem ska betala för milkshaken? Vad handlar bråket i skolmatsalen om? Hur gick det när Steph blev prankad? Vad hände egentligen den där dagen och hur kunde det gå så långt?

Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser. Rädsla, avundsjuka, otrohet, vänskap, meningsskiljaktigheter, lojaliteter och ryktesspridning visas upp inför öppen ridå. Det är stora känslouttryck, höjda röster och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Vi står dagligen inför konflikter av olika slag. I skolan, hemma, bland kompisar, med oss själva, med föräldrar och i världen. Med hjälp av föreställningen vill Teater De Vill lyfta samtalet kring konflikternas funktioner. Elever i åk 7–9 ges möjlighet att undersöka konflikter ur olika perspektiv och reflektera kring sina egna och andras värderingar.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Teater De Vill
Malin Tell
0707- 77 34 48
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
Gage: 12 000 kr Vid flera föreställningar kostar fst 2 och framåt 11 000 kr Workshop: 10 000 kr per klass för 2 h och 5000 kr per klass för 1h Ersättning för resa, boende och traktamente tillkommer.
Typ av lokal
Aula, Gymnastiksal, Konsertsal, Liten scen, Stor scen
Tid
60 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
180 minuter innan
60 minuter efter
Ålder
13-16 år
Årskurs
åk 7-9
Maxantal publik
100
Yta/lokal
Bredd: 6 m Djup: 6 m Takhöjd: 3 m Är publikplatser inräknade i måtten ovanför: nej Står utövare av utbudet eller arrangör för publikplatser: arrangör
Teknikkrav
Elkrav: 220 V

Mörkläggning
Ej ett krav, men om det finns får det gärna användas.

Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Till föreställningen går det att beställa workshops. Med teater som medel får eleverna bearbeta verkliga konfliktsituationer och undersöka olika vägar för konflikthantering. Fokus ligger på att uppmuntra till att inkludera och finna positiva exempel. Vi arbetar med gestaltningsövningar, samarbete, värderingsövningar och reflektion.

Övrigt
Skapande skola