Last Call

React Public Performances

En gatuföreställning som kretsar kring en telefonkiosk. Dags för ett sista samtal... Who you gonna call?

Lågt batteri, ingen laddare. Vi ser på telefonen med skräck. 0%… den stängs av. Panik!

En telefonkiosk… man kan ringa från en telefonkiosk. Det brukade finnas en i varje hörn, någon måste finnas kvar. Fast… det gör det inte!

Vad skulle hända om det stod en telefonkiosk här och nu? Skulle vi överleva fusionen mellan nutiden och nittiotalet, eller skulle vi falla in i en oändlig loop med referenser till popkultur?

Last Call är en gatuföreställning som följer flödet i dagens kommunikation och ger publiken tillfällen att interagera genom att ringa till vår telefonkiosk. Med humor och genom dans, rörelse och fysisk teater ifrågasätter vi hur vi kommunicerar idag, hur vi beter oss i våra umgängeskretsar och hur vi påverkas av våra telefoner, alltid med paralleller mellan “då” och “nu”.

Idag är alla alltid anslutna, alltid tillgängliga för hela världen och samtidigt frånkop- plade det som finns omkring dem. Lyckligtvis har vi lyckats utrota varje form av tristess från våra vardagsliv, och att vänta i kö är ett minne blott. Kommunikationen har utvecklats, socialt beteende har utvecklats… spelreglerna har ändrats.

Dags för ett sista samtal… Who you gonna call?

Last Call är en gatuföreställning som kretsar kring en specialbyggd gammaldags telefonkiosk. Kiosken är en scenografi, en upphöjd miniscen, vår högtalare och en fungerande telefon som vi använder för att kommunicera med publiken.

Last Call är en föreställning som spelas i 360o med publik hela vägen runt telefonkiosken. Den är lätt att anpassa för platser både inomhus och utomhus.

Premiär på Passagefestivalen 2021 (Helsingør, Denmark)

Last Call är producerad i samarbete med Kultivera (Tranås), Norrtälje kommun, Ungdomshuset Verket (Norrtälje), Blå Huset (Tensta), STPLN och Barnens scen (Malmö).

Med stöd av Region Skåne, KOKO 2020 Norrtälje – Kommunkoreograf, Region Stockholm, Region Jönköpings län och Kulturrådet.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
React Public Performances
Annu Ronkainen
073- 693 68 33
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
27 000 kr, 6 000 kr för andra föreställningen samma dag. Moms och kostnad för resor, kost samt logi tillkommer.
Typ av lokal
Aula, Gymnastiksal, Stor scen, Utomhus
Tid
40 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
240 minuter innan
120 minuter efter
Ålder
13 år och uppåt
Årskurs
åk 7-9
Maxantal publik
Beroende på utrymmet, dock maximalt omkring 300 personer. Publiken är placerad i en 360° cirkel runt ”scenen”.
Yta/lokal
Platt och torr yta på en öppen plats. Ej gräs, ej grus. Scenmått: cirkel med 8 meter i diameter och minst 5 meter takhöjd Rekommenderad totalyta: minimum 12×12 meter inklusive publik
Teknikkrav
Vanligt 10A eluttag nära spelplatsen (max 5 meter bort från cirkeln). En trappstege, minst 1.5 meter hög, och någon som ser efter kiosken under hela förberedelsetiden, mellan föreställningarna och under 1h direkt efter sista föreställningen.
Mörkläggning krävs
Nej
Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024