Låt mig bara gå

Riksteatern Barn & Unga

Ett bekännelsedrama om att hitta vägen tillbaka till livet.

Kawa, en kille i tjugoårsåldern, har befunnit sig under kriminalvårdens lupp ända sedan han som tonåring gjorde sig skyldig till en annan pojkes död under ett bråk på skolgården.
Hans väg har varit krokig och han har tidvis återfallit i småbrottslighet. Räddningen under dessa tumultartade år har varit de återkommande samtalen med en kvinnlig psykolog som varit Kawas vägvisare mot en stabilare tillvaro.

Vi får möta två skådespelare i ett nära och tätt klassrumsdrama. Som publik bjuds vi in i det allra sista mötet innan pappren ska signeras och som ger Kawa friheten över sitt liv tillbaka. Men psykologen kräver att Kawa ringer ett sista viktigt telefonsamtal innan hon signerar. Det är ett samtal till hans egen mamma – en person Kawa hellre skulle dö än att behöva möta igen.

Pjäsen skrivs och regisseras av Loran Batti. Med en tonsäkerhet och autentisk dialog lyckas han med denna föreställning sätta ljus på aktuella teman som våld och droger, något som idag är en verklighet på många skolor.

Loran Batti debuterade som dramatiker 2023 med ”Sehol” på Gottsunda teater och arbetar just nu med sin första dokumentärfilm som utspelar sig i Gottsunda. Han har tidigare haft residens på Riksteatern och vunnit poesitävlingen ”Ortens bästa penna”. ”Låt mig bara gå” blir hans regidebut. Huvudrollen spelas av Srdjan Nedzipovski, som senast var med i ”För evigt med Ison & Fille” på Rikstatern.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Riksteatern Barn & Unga
Lisa Croall – säljansvarig Riksteatern Barn & Unga
0703- 88 27 70
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
En föreställning 6000 ex moms. 4000 för efterföljande föreställning samma dag och i samma klassrum.
Typ av lokal
Klassrum
Tid
60 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
120 minuter innan
90 minuter efter
Ålder
13-16 år
Årskurs
åk 7-9
Maxantal publik
30
Yta/lokal
Spelytan: 4 x4 m för rekvisita och skådespelare. Vi har räknat på ett rum som är 6 x 8.5m för att kunna få plats med ca 30 elever inkl lärare. Vi möblerar en sittning med hjälp av klassrummets befintliga stolar och bord.
Teknikkrav
Elkrav: 2 x 10A

Mörkläggning
Ej ett krav, men om det finns får det gärna användas.

Tillgänglig period
Höst 2024