Min konvention

ShareMusic & Performing arts

Min Konvention är en scenkonstföreställning av barn, för barn, om deras konvention. Tillsammans kastar vi oss ut i juridikens värld i en upplevelse där musiken samspelar med rörelse och barns tankar om konventionen.

Näst intill ordlöst, utan andra språk än de konstnärliga uttrycken utforskar vi barns rättigheter på deras egna villkor.

Föreställningen har tagits fram genom workshoppar och intervjuer med barn och unga i Sverige och Armenien. Målet är att stärka barns kunskap om sina rättigheter och ge dem en språngbräda för att ta reda på mer så de kan göra sina röster hörda. Syftet är att utforska och skapa metoder inom konstnärligt arbete som verktyg att arbeta med mänskliga rättigheter.

Min Konvention är ett samarbete mellan ShareMusic & Performing Arts, Scenkonst Sörmland, Smålands Musik och Teater och NCA Small Theatre i Jerevan.

Lärarhandledning finns. Lokalen för föreställningen behöver vara fullt ut tillgänglighetsanpassad för rullstol. Vi kommer med egen dansmatta.

Min Konvention genomförs med stöd från Svenska Postkodstiftelsen, Svenska institutet och Kulturrådet.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
ShareMusic & Performing arts
Julia Sandwall
0725- 93 02 30
ShareMusics kontor i Gränna
036- 415 08
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
18 500 kr för en föreställning. Vid köp av fler föreställningar kan rabatt diskuteras. Kostnader för resor, boende och traktamente tillkommer. Efterföljande workshop samma dag: 5 500 kr Endast workshop: 7 500 kr
Typ av lokal
Aula, Gymnastiksal, Konsertsal, Liten scen, Stor scen
Tid
40 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
180 minuter innan
60 minuter efter
Ålder
6-12 år
Årskurs
åk F-6
Maxantal publik
60
Yta/lokal
Bredd: 8m Djup: 8 m + en meter fri yta runt om. Takhöjd: Minst 2 m 40 cm Publikplatser ingår ej i måtten. Arrangören står för publikplatser. Lokalen behöver vara fullt ut tillgänglighetsanpassad för rullstol. Bärhjälp: Minst 2 personer. Vi kommer med egen dansmatta.
Teknikkrav
Elkrav: 1x16A (3fas), Vi har med oss egen tekniker.
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Det finns möjlighet att boka till en workshop med våra dansare Karin och Lovisa efter föreställningen. Kontakta oss så berättar vi mer om detta.

Övrigt
Skapande skola, Anpassad skola