O U T

Riksteatern /Half in Company

Ett överraskande cirkusuniversum med humor, hinkar och nervpirrande partrapets.

Hinkar. När tänkte du senast på hinkar? Trapetskonstnärerna Morgane och Sébastien använder sig av en liten hink varje dag. Där förvaras det puder som de behöver för att de ska få ordentligt fäste när de utför sin hisnande cirkusdiciplin; partrapets.

O U T är en vacker och tillitsfull föreställning för mellanstadiet, som utforskar och bjuder in publiken att upptäcka hinkars oändliga möjligheter. På marken och i luften; med olika former, storlekar och material.

O U T porträtterar två individer som finner nya sätt att kommunicera, hjälpa varandra och drömma tillsammans. Det blir en föreställning som är både mjuk och risktagande, poetisk och absurd – med hintar av humor, fara och komplexitet. Det blir drömskt och lugnt med några galna och fartfyllda ögonblick och överraskningar. Skörhet och lekfullhet är centralt i föreställningen.

Half In company är ett svenskt cirkuskompani bildat av de schweiziska cirkusartisterna
Morgane Stäheli och Sébastien Klink, utbildade I Stockholm. Deras praktik tänjer på konstnärliga gränser för partrapets. De lyfter lekfullhet, jämlikhet, icke-traditionella genusrepresentationer och publikinteraktion. Deras förhoppning är att eleverna som har upplevt föreställningen ska le bredare, drömma större och vara mer fria att utforska sin värld.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Riksteatern /Half in Company
Lisa Croall – säljansvarig Riksteatern Barn & Unga
0703- 88 27 70
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
13.000 kr ex moms. OBS! När du bokar Riksteaterns föreställningar ingår allt redan i gaget. Inga extra kostnader för resor, traktamente eller logi tillkommer.
Typ av lokal
Konsertsal, Liten scen, Stor scen
Tid
50 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
360 minuter innan
120 minuter efter
Ålder
10-12 år
Årskurs
åk 4-6
Maxantal publik
200
Yta/lokal
Vi turnerar med en egen fristående rigg, så inga fästpunkter i taket krävs! Scenbredd: 11 m Scendjup: 6,5 m Takhöjd: 6 m
Teknikkrav
Elkrav: 1 x 16 A + 1 x 10 A
Mörkläggning krävs
Ja
Tillgänglig period
Höst 2024