Ondskan

Arin Teaterproduktion

”Man måste slåss mot djävulskapet. Man kan inte säga att man ska göra det någon annan gång eller någon annanstans…” Eriks vardag är fylld av våld, slagen av sin far och gängledare i skolan. Men när några av medlemmarna blir tagna på bar gärning för stöld blir ledaren relegerad och möjligheten till ett nytt liv öppnar sig. Erik skickas iväg till internatskolan Stjärnsberg fast besluten att lämna våldet bakom sig.
Share on email
Rekommendera detta
Share on print
Skriv ut

På Stjärnsberg blir han bästa vän med den studiebegåvade Pierre. Erik studerar flitigt och försöker bli accepterad på skolan. Men verkligheten vill annorlunda. Skolan styrs genom ”kamratuppfostran” och när Erik vägrar att rätta in sig i ledet börjar de äldre eleverna trakassera Pierre med allt grövre medel. Erik ställs inför för ett ödesdigert val: att tiga still och rädda sig själv eller med alla medel bekämpa ondskan och stå för sin bästa vän.

Ondskan har framförts på Teater Påfågeln i Stockholm och på skolor runt om i Sverige. Den har hyllats unisont av kritikerna på världens största scenkonstfestival Edinburgh Festival Fringe. Föreställningen har även blivit inbjuden till San Fransisco International Arts festival och Kansas International Festival i USA.

Pjäsen bygger på Jan Guillous prisbelönta bestseller.

Foto: Anna Sigurdsdotter

Bokning & kontakt:

Jesper Arin,
0737080496, producent@arin.se

Tillgänglig period:

2021

Pris:

1:a föreställningen: 10500 kr, 2:a föreställningen(samma dag och plats): 6500 kr.

Ersättning för resa, boende och traktamente tillkommer. 

Turnérande:

Ja

Målgrupp:

13+

Antal:

90

Tidsåtgång:

60 min

Yta/lokal:

5×5 meter eller klassrumsteater. Fri takhöjd: 3 meter

Bygg/Rivtid:

12h / 1h

Mörkläggning:

Ja