Film i det korta formatet är perfekt som diskussionsunderlag för att prata om ämnen av alla de slag. Med vårt filmprogram får deltagarna uppleva och reflektera kring ett flertal kvalitativa och personliga filmiska historier berättade av filmskapare med olika bakgrund och perspektiv.
Filmerna handlar om ämnen och teman såsom identitet, kärlek och längtan, gruppdynamik, utanförskap, uppväxt, missbruk, HBTQ och klimat och miljö.
Efter varje film samtalar vi kring vad vi har sett och upplevt, utifrån de ämnen som filmerna berör men också utifrån filmskaparnas val och berättarsätt. Vad fick filmen oss att känna och tänka? Och vad var det i filmens bildspråk, dramaturgi och ljudbild som fick oss att känna på det viset?
Programmet tar upp ämnen och frågor som är relevanta och viktiga för en ung publik och öppnar samtidigt ögonen för hur just filmmediet fungerar och kommunicerar med oss som tittar.
Varje visning gästas av regissören till en utav filmerna – som också håller i samtalet.
Om ni efteråt vill jobba vidare med filmerna och de ämnen och frågor som de berör, så ingår handledningsmaterial och utdrag ur filmerna utan extra kostnad.
Ta gärna kontakt med oss för information om filmutbud och för att skräddarsy ett program som passar just er grupp!
Bakom arrangemanget står filmregissörerna Johanna Andersson och Jimi Vall Peterson som tillsammans driver produktionsbolaget Färgfilm. Johanna och Jimi ligger bland annat bakom kortfilmerna ”Josefine”, ”Nalle” och ”Sova över”, som nominerades till Iris Prize – världens största kortfilmspris för HBTQ-film.
Vid sidan av deras eget filmskapande, beställningsfilm, projektledning och moderatorskap så har de också mångårig erfarenhet av filmpedagogisk verksamhet – bland annat som filmlärare på Halmstads kulturskola.