Re:Play – kortfilmspaket med samtal

Färgfilm

Spännande kortfilmsprogram med samtal om ämnen som rör barn och unga

Film i det korta formatet är perfekt som diskussionsunderlag för att prata om ämnen av alla de slag. Med vårt filmprogram får deltagarna uppleva och reflektera kring ett flertal kvalitativa och personliga filmiska historier berättade av filmskapare med olika bakgrund och perspektiv.

Filmerna handlar om ämnen och teman såsom identitet, kärlek och längtan, gruppdynamik, utanförskap, uppväxt, missbruk, HBTQ och klimat och miljö.

Efter varje film samtalar vi kring vad vi har sett och upplevt, utifrån de ämnen som filmerna berör men också utifrån filmskaparnas val och berättarsätt. Vad fick filmen oss att känna och tänka? Och vad var det i filmens bildspråk, dramaturgi och ljudbild som fick oss att känna på det viset?

Programmet tar upp ämnen och frågor som är relevanta och viktiga för en ung publik och öppnar samtidigt ögonen för hur just filmmediet fungerar och kommunicerar med oss som tittar.

Varje visning gästas av regissören till en utav filmerna – som också håller i samtalet.

Om ni efteråt vill jobba vidare med filmerna och de ämnen och frågor som de berör, så ingår handledningsmaterial och utdrag ur filmerna utan extra kostnad.

Ta gärna kontakt med oss för information om filmutbud och för att skräddarsy ett program som passar just er grupp!

Bakom arrangemanget står filmregissörerna Johanna Andersson och Jimi Vall Peterson som tillsammans driver produktionsbolaget Färgfilm. Johanna och Jimi ligger bland annat bakom kortfilmerna ”Josefine” och ”Sova över”, som nominerades till Iris Prize – världens största kortfilmspris för HBTQ-film.

Vid sidan av deras eget filmskapande, beställningsfilm, projektledning och moderatorskap så har de också flerårig erfarenhet av filmpedagogisk verksamhet – bland annat som filmlärare på Halmstads kulturskola.

Bilder

Bilder:

Film / trailer

Information

Bokning/kontakt
Färgfilm
Jimi Vall Peterson
0736- 33 17 88
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
12 000 kr. Ersättning för resa och boende tillkommer.
Typ av lokal
Aula, Biograf
Tid
90 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
30 minuter innan
30 minuter efter
Ålder
13-19 år
Årskurs
åk 7-9
Maxantal publik
Yta/lokal
Biograf, aula eller motsvarande lokal med bra ljud och bild för filmvisning. Klassrum är också möjligt för mindre grupper.
Teknikkrav
Videoprojektion och högtalare – inkoppling via HDMI eller liknande.

Mörkläggning
Ej ett krav, men om det finns får det gärna användas.

Tillgänglig period
Höst 2023, Vår 2024, Höst 2024
Workshop

Om ni efteråt vill jobba vidare med filmerna och de ämnen och frågor som de berör, så ingår handledningsmaterial och utdrag ur filmerna utan extra kostnad.