Skrivarworkshop eller författarbesök

Maria Friedner

Maria Friedner, författare och skrivpedagog, berättar om sin bok eller håller i en kreativ workshop med skrivövningar, tips och trix.

Skrivarworkshop:

Vad är det som gör en berättelse spännande? Och hur får man den som läser att känna saker? Hur börjar man, och ännu svårare – hur slutar man? Och hur sjutton gör man för att mitten inte ska sjunka ihop som en döbakt sockerkaka?

Det här är saker som författare i alla åldrar brottas med ibland. Maria Friedner lär ut hur man kan bygga upp sin historia för att vara säker på alla alla viktiga bitar är med – samtidigt som man är fri att skriva som man vill! Hon tipsar om vad man kan göra om man kör fast och hur man gör om man får ett riktigt tråkigt ämne som man måste skriva om.

Författarbesök:

Maria berättar om boken och svarar på frågor. Några kortare kreativa skrivövningar kan också hinnas med.
Det här alternativet fungerar absolut bäst om klassen i förväg läst boken.

Maria Friedner:

Maria Friedner är författare, journalist och skrivpedagog. Dessutom jobbar hon på bibliotek och är jättebra på boktips! Maria uppvuxen i Jönköping och bor nu i en stuga en bit utanför stan med en man, två tonåringar, ett okänt antal husspindlar och ett vänligt spöke. Hennes första bok för barn ”Ett magiskt arv” kom ut på Natur & Kultur i april 2023. Den handlar om Signe, 12 år och om vad som händer en sommar när det verkar som om tiden plötsligt stannar. Den innehåller magi, marsvin, ganska mycket fika och en smula nordisk mytologi och har blivit varmt mottagen – både barn och vuxna har kallat den spännande, mysig och rolig och har gillat att det både handlar om magi och vänskap.

Bilder

Bilder:

Information

Bokning/kontakt
Maria Friedner
Maria Friedner
0733-50 20 02
Hemsida
Turné eller besöksmål

Detta utbud är turnerande och bokas till er skola.

Pris
Enligt författarförbundets rek: 7500 kr. Ersättning för resa, eventuellt boende och traktamente tillkommer.
Typ av lokal
Bibliotek, Klassrum
Tid
40 minuter
Bygg/rivtid
Tillgång till lokalen
00 minuter innan
00 minuter efter
Ålder
10-12 år
Årskurs
Åk 4-6
Maxantal publik
20 st
Yta/lokal
Inga storlekskrav – klassrum eller grupprum beroende på gruppstorlek.
Teknikkrav
Mörkläggning krävs
Nej
Tillgänglig period
Vår 2024
Övrigt
Skapande skola