Först får hon beröm för sina prestationer men snart märker föräldrarna att allt inte står rätt till. Publiken får följa en ung kvinnas resa som med hjälp av sin familj bestämmer sig för att det finns så mycket mer i livet än träning och mat och att hon duger oavsett hur mycket hon presterar.
Föreställningen har ett direkt publiktilltal och är humoristisk men utan att
väja för det mörker och isolering som en person som lider av en ätstörning ofta drabbas av. Ätstörningar och tvångsmässig träning kan drabba vem som helst. Vi associerar ofta ätstörning med ett visst utseende, men faktum är att det många gånger inte syns utanpå.
Det finns ett stort mörkertal med personer som mår mycket dåligt psykiskt och fysiskt på grund av att träning och mat upptar den största delen av deras vakna tid. Det finns också de som påstår att det är omöjligt att bli helt fri från en ätstörning, men enligt Nora stämmer inte det. Däremot menar hon att det är starkt och modigt att våga be om hjälp. Inom ungdomsidrotten är det många som har extremt hög press på sig själv. Det är viktigt att belysa detta för ungdomar, tränare och föräldrar genom att sprida kunskap och att uppmärksamma tidiga tecken på ätstörningar.
Under framtagningsprocessen har vi haft kontinuerlig kontakt med organisationen Frisk och fri för att förhindra att föreställningen ska uppfattas som triggande.
Föreställningen är mycket uppskattad och har spelats på turné runt om i landet, från Pajala i Norr till Landskrona i söder, för flera högstadie- och gymnasieskolor, på idrottsföreningar genom RF-SISU och på riksteaterföreningar.
Det ingår ett samtal med skådespelerskan efteråt och ett utarbetat lärarmaterial som är knutet till temat och föreställningen.
Av och med: Nora Eriksson
Regi: Anna Pettersson
Ljus och ljud: Gustave Lund
Producent: Strindbergs Intima Teater
Längd: ca 50 minuter + samtal med skådespelerskan efteråt.